TRI POŽARA U NOVOM

TRI POŽARA U NOVOM

192
0
Podijeli

pozar_mojdez

U razmaku od samo desetak minuta Vatarogasne jedinice Herceg Novog imale su tri intervencije.

Prvi poziv dobili su u 19.55 kada im je javljeno da gori stan u Đenovćima kod restorana Deli Radivoje.

Picerija i restoran

– Kuljao je dim i naši vatrogasci su razvalili vrata stana u kojem na svu sreću nije bilo nikoga, kaže za Radio Jadran komandir Vatrogasne jedinice Herceg Novi, Damjan Lončar.

Zaboravljena i uključena pegla je razlog požara i naši vatrogasci su to brzo ugasili, šteta je minorna, napominje on, dodajući da se o takvim stavrima u ove dane mora povesti više računa.

Odmah nakon toga dobili su informaciju da se u selu Prijevor pojavio drugi požar na dva mjesta kod kuće Rajka Beka i kod klaonice mesare Babić.

Tu je situacija bila malo problematičnija jer je vatra izbila tačno ispod dalekovoda, pa se čekala ekipa Elektrodistirbucije koja se zbog gužve u saobraćaju teško probijala do Prijevora ali je ipak stigla oko 20.30.

Sa jednim vatrogasnim vozilom i 7 vatrogasaca požar je nešto prije 21 čas ugašen nakon što je isključen dalekovod.

Treći poziv stigao je iz Zelenike gdje je izbio požar u blizini picerije Verdi.

– Angaživali smo 5 vozila sa kompletnom vatrogasnom smjenom i srećom svuda smo stigli na vrijeme i vatra je savladana – kaže Lončar.

Hercegnovsku rivijeru, kako su to i najavljivali meteorlozi,  oko 19.30 zahvatilo je prolazno nevrjeme i kartkotrajni pljusak sa grmljavinom zbog toga je došlo i do ispada pa je bez struje ostao dio Igala, Tople i Savine.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code