TRI VIJEKA HRAMA VAZNESENJA GOSPODNJEG NA TOPLOJ

TRI VIJEKA HRAMA VAZNESENJA GOSPODNJEG NA TOPLOJ

118
0
Podijeli

crkva toplaObilježavanje 300-godišnjice hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj počinje danas, a Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom je pomogao proslavu tog jubileja.
Pod pokroviteljstvom konzulata u petak, 14. juna biće priređene dvije kulturne manifestacije.
Izložba grafika “Konstantin” akademskog slikara Veljka Mihajlovića biće otvorena u galeriji Josip Bepo Benković, u 19 časova.
Izložba je pripremljena povodom obilježavanja 1700 godina Milanskog edikta. To je zakonski akt koji su donijeli carevi Kostantin Veliki i Licinije. Njime je proglašena vjerska ravnopravnost i prestanak progona hrišćana koje je trrajalo 300 godina. Milanski edikt proglašen je u Mediolanu, današnjem Milanu 313. godine. Izložba je prethodno gostovala u Kotoru i Tivtu. Nakon Herceg Novog, biće otvorena u Budvi i u Petrovcu, u drugoj polovini avgusta.
Inače, izložba “Konstantin” otvorena je 5. juna u Beogradu, u galeriji ULUS, a do kraja godine planirano je i gostovanje u Vatikanu.
Drugi događaj istog dana je koncert Braće Teofilović “Ritam identiteta”, u Dvorani Park u 20,30 časova. Ulaz je slobodan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code