TRIBINA ˝POZITIVNA POLITIKA U HERCEG NOVOM˝

TRIBINA ˝POZITIVNA POLITIKA U HERCEG NOVOM˝

71
0
Podijeli

pozitivna_cg_logo“Nećemo više da čekamo”, poručio je Darko Pajović predsjednik Pozitivne Crne Gore na sinoćnjoj tribini u Herceg Novom.
On je ustvrdio su već 23 godine na političkoj sceni isti akteri, a da je ekonomska situacija 90-tih godina u Crnoj Gori bila bolja od sadašnje. Pajović je kazao da su  im cilj političke promjene uz poštovanje mira i stabilnosti društva, a da će težište staviti na tri oblasti – zdravstvo (besplatno) obrazovanje i ekonomiju. Dritan Abazović član Predsjedništva je kazao da je Pozitivna Crna Gora partija lijevog centra građanske orjentacije koja fokus interesovanja i djelovanja stavlja na životni standard, na ekonomska pitanja i na kvalitet života građna Crne Gore. Partija će se, istakao je Abazović zalagati za decentralizaciju, depolitizaciju i diskontinuitet.
Herceg Novi kao i moj rodni Ulcinj su gradovi koji su doživjeli urbicid. Ta plućna krila turističke Crne Gore koja faktički ne postoji, postali su fast food destinacije. On je konstatovao da gradove na primorju sa prirodnim potencijalima doživljavamo kao siromašne, jer su bez strategije i vizije daljeg razvoja.

Mladen Bojanić generalni sekretar partije uz konstataciju da su građanske slobode uslov za ekonomske slobode, se založio za jaču ulogu države u ekonomiji uz konstataciju da “ne može samo tržište biti mjera nečije uspješnosti”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code