Početna Društvo Trotoar ka Podima

Trotoar ka Podima

34

Duž cijele hercegnovske rivijere nedostaju trotoari, a većina postojećih više služi vozilima nego pješacima. Posebno je problematičan pojas uz magistralu, gdje su pojedinci čak dobili sagasnost da umjesto trotoara naprave parking za zgradu. Tako na Toploj godinama pješaci silaze direktno na magistralu da bi zaobišli nepropisno napravljen parking i opet se vratili na trotoar. Ugroženi su i svi koji vozilima izlaze na magistralu jer poprečno parkirana vozila zaklanjanju često cijelu jendu traku puta.

Ali, evo i vijesti o gradnji novog trotoara, kojeg bi trebalo samo da koriste pješaci. Od Meljina do Poda, u dužini od 161 m, trebalo bi u narednih mjesec da bude izgrađen trotoar.

Riječ je o potezu od stambeno poslovnog objekta Igaloprometa do kuće Murišića. Taj posao Opština je povjerila hercegnovskoj firmi Nikas ing doo, a vrijednost radova je 11.504 eura sa PDV-om.

U specifikaciji radova je, između ostalog, navedena izrada malog zida dugog 8 m, te izrada montažne ograde od metalnih profila.

Izvođač ima rok od 25 dana da završi radove, od dana zaključenja ugovora i uplate avansa. Garancija na taj posao je 2 godine.

34 Komentari

 1. U Herceg Novom i u CG automobili imaju veci znacaj nego ljudi!
  Ko je npr. bio na koncertu na Kanli kuli i magistrali se vraca kuci
  pjeske do Crvenog krsta mora tri puta preci magistralu!
  1 – Od Kanli kule tunelom ispod magistrale. Potom “trotoarom” koji
  je ustvari parking plac obliznjih zgrada
  2 – Na parkingu preko puta Autobuske stanice prestaje taj “trotoar”
  i treba preci magistralu.
  3 – Treci put se prelazi kod stepenista Risanske ulice i barem je postavljena
  zebra gdje se morate uzdati da ce neki kulturni vozac stati ili vas barem uociti
  i smanjiti brzinu…

  3
  1
 2. Dobra ideja, jer se šetalištem od Meljina do Savine od auta koja jurcaju više ne može šetati barerm će tu biti trotoar na Podima.
  Samo naprijed!

 3. Niste u stanju da osvijetlite stepenice u centru grada od taksi stanice do bivšeg Valentina. Turistički grad? Direktor turističke predlaže koje kakve gluposti nama privatnim ugostiteljime a osnovne probleme ne vidi. Svi ste vi isti.

  16
  2
  • Divno evo u Subotu sam mislio da se zaratilo koliko se pucalo oko zgrade opstine, zadnji obracun je bio poslije 1:30 sa cijelim sanzerom tako da su gosti imali osjecaj ratnog stanja iz Bangladesa

   Mora de je neki lokalni drkaros (politicar/pandur ili slicno) nesto slavio pa za njih ne postoje nikakve zabrane.

   10
   • To nije bilo u subotu nego u nedelju oko 01:30h. Taman sam se vratio kuci (Vrveni Krst) kada je neko sasuo sarzer sa sedam metaka. I potom etapno sve do iza 02h ujutro… To je i MUP morao cuti. Kako bi bilo da se redakcija raspita???

 4. Ovim putem želim da pohvalim Opštinu Herceg Novi da NIKADA pristojnija buka u Igalu nije ko ovog Ljeta.
  Muzike sa otvorenih tarasa su u granicama pristojnosti.
  Sve pohvale za Komunalnu policiju i za limitatore buke.

  13
  6
 5. TAKO JE SAMO DA JE RADNO! NIJE BITNO GDJE . BITNO JE DA SE RADI!!! A VI DUSMANI STO VAM SMETA KAD SE NESTO RADI GONITE SE IZ OVE DRZAVE ! NADJITE SRECU NEGDJE DRUGO AKO VAM NE VALJA!!! MENI NIJE BITNO rade li na Pode,Toplu,Gomilu,Sutorinu… Bitno je da se radi !!!

  11
  14
 6. Da li je neko radio procjenu potrebe za ovim velikim poduhvatom,koliko ljudi pjesice prodje tom relacijom,mislim da je ovo bacanje para i preskakanje prioriteta!

  22
  3
 7. E sramota kuci se vucite nesposobni to na podima godinama tako stoji i sad se hvalite da ce te napraviti 200 m trotoara to bi trebalo uraditi i nehvaliti se stim tollko mala investicija nije vredno pricati a vi se hvalite .kod vas pametnih neki problem stoji godinama i onda ga neko resava sramota

  19
  1
 8. Onaj ko pobjedi na izborima,ako se ne drzi obecanja barem 70 % treba odmah da se skine sa vlasti. Na sledecim izborima treba glasati za one kkoji cwe nesto da urade, a ne samo da obecavaju- a ako ne urade sta su obecali odmah kuci,bez plata i privilegija !

  28
 9. Polako bez zurbe zmijice tek rasvjetu dobile od kuda toliko interesovanje sada za zmijice kada ih niko nije godinama spominjao neobicno skroz

  11
  2
  • zelenika# ne znam da li se salis_ -to je predizborno obecanje,nazalost ,svake godine obnavjaju obecanja,meni ih je stvarno dosta- kolektor evo koliko su na vlasti otvaraju-sada cute,itd itd ,glupo je trositi vise rijeci

   19
 10. nevjerovatno sta politika radi, tri godine obecavaju da ce uraditi nesretnih 200 metara od Kumbora do Zelenike,sto je žila kucavica za pjesake i bicikliste ,a oni rade Pode. Normalno da treba i to ali to su toliko sitne investicije za opstinu da ih ne treba ni spominjati od sprdnje

  36
  1
 11. Lijepo. Šta je sa trotoarom od Babića do Volija i HDL? Pješaci s kesama na samom kolovozu, krivina kod Bikera užasno nepregledna… To mora hitno da se rješava

  39
  2
 12. Više od polovine puta od Meljina do Toriona nema trotoar. Ali, istina je da je dio iznad Murišića najopasniji za pješake i najviše se koristi.

  17
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code