TUŽILAŠTVO I POLICIJA DA PROVJERE NAVODE GOJKOVIĆA

TUŽILAŠTVO I POLICIJA DA PROVJERE NAVODE GOJKOVIĆA

214
0
Podijeli

prijava muzej 1909Povodom izjava Obrada Gojkovića na 12. redovnoj sjednici SO Herceg-Novi, a koje su mediji prenijeli, JU Muzej i Galerija Herceg-Novi je jutros zvanično dostavila prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu i Upravi policije Crne Gore u Herceg-Novom – navodi u saopštenju medijima v.d. direktorka ove ustanove Radmila Ćapin.
Ona podsjeća na izjave Gojkovića “o postojanju političkih, obavještajnih i vojno-terorističkih organizacija u Muzeju i Galeriji, Ministarstvu kulture Crne Gore i drugim institucijama kulture u Crnoj Gori”. Zahtjeva da se u što kraćem roku ispitaju navodi Obrada Gojkovića, jer, kako kaže, sadrže kvalifikacije i optužbe za izvršenje više teških krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti.

– Gojković je iznio tvrdnje da u kulturi postoje “crne trojke” koje “dobijaju novac od Ministarstva kulture”, da su u Muzeju i Galeriji “instalirani doušnici paralelne Agencije za nacionalnu bezbjednost, koje podržava DPS”, da je SNP kao politička partija tražila da joj pripadne mjesto direktora “zbog nerada, udvostručenog broja zaposlenih i neracionalnog trošenja para iz budžeta”, kao i više drugih optužbi, koje je ciljano plasirao da bi nanio štetu Ustanovi, državnim
organima, političkim partijama i pojedincima. Pošto izjave Obrada Gojkovića nanose ličnu i profesionalnu štetu svim stručnjacima koji rade u ovoj instituciji, narušavaju poslovni ugled i kreditnu sposobnost Ustanove i stvaraju atmosferu straha i nesigurnosti u najširoj javnosti, Ustanova je zatražila da Osnovno državno tužilaštvo i Uprava policije Crne Gore hitno ispitaju ove navode i pokrenu odgovarajući postupak ako za to ima osnova.
Ustanova je zatražila da se povodom optužbi Obrada Gojkovića uzmu izjave svih 18 odbornika koji su glasanjem podržali njegove tvrdnje, kao i odgovornih funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva kulture i Demokratske partije socijalista, koji su optuženi za organizovanje i finansiranje obavještajnih i vojno-terorističkih organizacija.
Od ODT i policije zatraženo je da uzmu podatke od Obrada Gojkovića o imenima i prezimenima članova tzv. “crnih trojki”, kao i svu postojeću dokumentaciju i dokaze o “neradu”, “udvostručenom broju zaposlenih” i “neracionalnom trošenju para iz budžeta” i da protiv svih lica koje je Gojković optužio za najteža krivična djela u najkraćem roku pokrenu odgovarajući postupak i o tome obavijeste Ustanovu i javnost.
Na potezu su državni organi, koji će svojim postupcima u skladu sa zakonskim obavezama, ili ćutanjem, odgovoriti na pitanje da li se u Herceg-Novom primjenjuju državni ili Obradovi privatni zakoni i da li građani i institucije u Herceg-Novom uživaju zaštitu Ustava, zakona i verifikovanih međunarodnih konvencija, ili njihova prava zavise od volje Obrada Gojkovića – navodi na kraju saopštenja v.d. direktora JU Muzej i Galerija, Radmila Ćapin.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code