Početna Oko nas Kotor Turci grade 500 stanova

Turci grade 500 stanova

0

Na području kotorskog naselja Kavač u toku je intenzivna gradnja, pa će po podacima Mjesne zajednice, ovo mjesto dobiti oko 500 novih stambenih jedinica čiji su investitori, uglavnom, državljani Turske.

Predsjednik MZ Kavač, Jovan Čelanović, ističe da se na tom području intenzivno kupuju placevi i grade objekti, pa je broj stanovnika znatno povećan u odnosu na proteklih nekoliko godina, piše Dan.

“Po mom saznanju trenutno ima desetak zemljišnih parcela koje su kupili Turci, a čije se površine kreću od deset do 20 hiljada metara kvadratnih. Tu se, po našim računicama, gradi do 500 stanova, možda i više. Neke zgrade su već izgrađene ugrubo, neke su tek počele da se grade, a za pojedine je u pripremi dokumentacija”, ističe Čelanović.

Izgradnja vodovodne mreže u Kavču, koja je počela 14. septembra prošle godine sa rokom od 70 dana, još nije okončana.

Opština nije usvojila budžet i novac ne može da se isplati. Tako da radovi nisu završeni, pojašnjava Čelanović i podsjeća da Kavač ima tri izvora i da u donjem dijelu naselja voda ponekad fali, ali i da je pojedine kućeu gornjem dijelu naselja ljeti nemaju danima.

Prema njegovim riječima zajedno sa vodovodnom, trebalo je izgraditi i kanalizacionu mrežu, pa su još u funkciji septičke jame, do čijeg izlivanja često dolazi tokom ljeta.

Kavču je potrebno igralište za djecu, pokositi rastinje uz putni pojas i sanirati ceste ka brdu Vrmac.

Čelanović ističe i veliki neriješen problem napuštene stoke

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code