TURISTI NAJVIŠE VOLE PRIRODNE LJEPOTE I OPUŠTANJE U NOVOM, A ZAMJERAJU…

TURISTI NAJVIŠE VOLE PRIRODNE LJEPOTE I OPUŠTANJE U NOVOM, A ZAMJERAJU…

152
0
Podijeli

Gosti o ponudi Herceg Novog protekle sezone nijesu rekli ništa novo, ništa što se ne zna i ništa što već nijesu ukazivali i prethodnih godina.

To pokazuju podaci Ankete Turističke organizacije Herceg Novog, koja će se naći pred odbornicima na narednoj sjednici lokalnog parlamenta.
– Ovogodišnja Anketa turista po stepenu zadovoljstva nešto je manje pozitivna kada je riječ i o segmentiranoj i ukupnoj turističkoj ponudi grada u odnosu na prošlu godinu – navode iz Turističke organizacije u analizi Ankete.
Turisti zamjeraju previše buke, posebno u Igalu i na dijelu rivijere, nedopustivu nehigijenu ispod Titove vile, kao i u parku Boke i u Bijeloj. Primjetili su i da je jedan od najvećih problema izlijevanje fekalija i to kako su rekli „na svakom koraku”.
Vodosnabdjevanje je dobilo niz primjedbi, jer je bilo neredovno. Šetalište mora biti uređenije, a imidž Igala je nešto na čemu se mora poraditi – poruka je turista.
Na udaru kritika je i čistoća plaža, preskup mobilijar, nepoštovanje odluke 50/50 odnos ležaljki i slobodnog prostora.
Saobraćajna infrastruktura je dobila nisku ocjenu, jer je lokalni saobraćaj loš, nema noćnih linija, kao ni uokvirenog reda vožnje, malo je autobusa za Dubrovnik, a prostora za parking je nedovoljno.
Pohvalu je dobilo konačno uvođenje linije ze Trebinje.
Po anketiranima izvođenje radova na infratrukturi je nedopustvo u sezoni, pa čak i kada je riječ o kapitalnim investicijama i građevinska sezona po njima mora prestati još 1.maja!
Neljubaznost osoblja u nekim prodajnim i ugostiteljskim objektima, nemaštovi i jednolični meni, nemogućnost plaćanja karticama na pojedinim mjestima, te zaračunavanje visokih provizija, ako se negdje i uspije „peglati” katica, takođe su neke od izraženih primjedbi.
Nisu zadovoljni ni načinom informisanja o kulturno zabavnim manifestacijama u gradu, a to što se uradilo ocejenju prevaziđenim. Pohvale su, ipak, dobili prvi Jazz festival i Montenegro film festival, dok je Sinestezija pretrpjela krtike zbog siromašnijeg programa i kraćeg trajanja.

Picerija i restoran

STATISTIKA

Anketiranje je rađeno 49. put na plažama, ali ove godine i u hotelima tokom jula i avgusta, na 26 lokacija u svih 12 turističkih mjesta u opštini. Obuhvatilo je 1.489 domaćih i inostranih turista.
Najveći broj ankterinaih tursita je od 25-34 godine starosti, odnosno 27,74 odsto. Najviše njih dolazi u Herceg Novi automobilom, 57,32 odsto. Čak 96,03 odsto gostiju odmor je organizovalo u sopstvenom aranžmanu, bez posredničkih agnecija. Najviše njih su sa visokim stepenom obrazovanja, a čak 27,10 odsto ima primanja od 1000 eura mjesečno.
Najviše njih je kazalo da dolazi na odmor u Herceg Novi zbog opuštanja i prirodnih ljepota, a 37,90 odsto ljetovali su u gradu pod Orjenom više od 2 puta.
Anketom je obuhvaćeno 26 različitih pitanja, a ocjene koje su davali turisti nijesu kao ranijih godina bile od 1-5, već su iskazane stepenom (ne)zadovoljstva: nizak, veoma nizak, srednji, vsiok i vrlo visok. No i tako mogu da „upute” opštinske i turističke poslenike kako da kreiraju turistički proizvod za narednu godinu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code