Turistička inspekcija pojačala kontrole

Turistička inspekcija pojačala kontrole

9
Podijeli

Prema novom Zakonu o turizmu turistička inspekcija terenski rad izvodi uz asistenciju pripadnika Uprave policije, pa ima pravo na uvid u stanje prijavljenih gostiju i može bez najave da kontroliše svaki objekat, obavještavaju iz TO Herceg Novi.

Turistička inspekcija je od 1. maja intezivirala  rad na terenu radi što efikasnijeg kontrolisanja prijavljivanja gostiju.

Picerija i restoran

– Svaki izdavalac smještaja je zakonski obavezan da prijavi goste, a troškovi boravišne takse su obaveza koja ide na teret turiste. Naplata boravišne takse obezbjeđuje prihode kojima se unaprjeđuje turistička ponuda i razvija destinacija – podsjećaju iz TO Herceg Novi.

9 Komentari

 1. Sram vas bilo ja izdajem i redovni ste gost kuce a ovi sto nemaju papire kazu iz kontrole nemaju pravo da obilaze vec samo registrovane umjesto obratno. To sto ce te pospjesit macku o rep kod nas na jednom dijelu magistrale nema rasvjete molimo i kumimo evo 5 godina i niko nista. Obala rezrusena od Bijele duz cijele rivjere i jos treba neko da me kazni ako nedaj boze ne prijavim gosta na vrijeme pa sve cu poslat u pm. Oprostite al teko je.

  11
  3
  • Ovi pricaju o drzavnoj inspekciji, ne opstinskoj. Sto se tice kontrole, imaju pravo da kontrolisu i sa dozvolom i bez, a to vecina i radi. Meni je recimo prosle godine inspektor pisao nalog da platim boravisnu za ljude koji su dolazili kod mene, iako stvarno ne izdajem smjestaj, vec primam moje iz Bosne i Srbije. Imaju sada neke spiskove i fino mi je izrecitovao sve koji su bili prijavljeni kod mene, izracunao nocenja i dao rok od jednog dana da dam uplatnicu za taksu, u suprotnom bi mi napisao kaznu.Moj komsija ne izdaje vec ima podstanare, znam da je takodje prosle godine morao inspektoru da pokaze ugovor o iznajmljivanju da bi pokazao da su ljudi koje je zatekao zaista podstanari. Tako da znam iz prve ruke da nije tacno da ne kontrolisu ako nemas dozvolu za izdavanje. Pricam o ovima iz opstine, sa ovim drzavnim nijesam imao iskustva.

   4
   1
 2. Po USTAVU u kucu bez moje dozvole imas pravo da udjes samo sa sudskim nalogom. Tako da ovo o cemu vi pricate veze s mozgom nema. Od b. takse vi ne unapredjujete nista, osim sto zaposljavate vase partijske vojnike da sjede i ne rade nista.

  29
  2
 3. Jadan narod tu zaradi neku crkavicu,a oni zaposlili stotine nepismenih inspektora ,da i ovo malo jada otrgnu od naroda ,koji zivi na rubu egzistencije!!!!Vise policije nego naroda!!!!

  23
  3
 4. Samo vi pojacavajte kontrole i maltretirajte narod. Bolje da ste pritisli opstinu da sredjuje grad koji izgleda kao da nas je cunami opalio,najblaze receno!

  37
  3
 5. Naplata boravišne takse obezbjeđuje prihode kojima se unaprjeđuje turistička ponuda i razvija destinacija – podsjećaju iz TO Herceg Novi…E KUKALA NAM MAJKA AKO NAM JE OVI STRUČNJACI TREBAJU UNAPRIJEDIT…samo otimaju pare od boravišne takse i ulažu ih nenamjenski. Zaposlili su kurtu i murtu, koji misle ako su jedan put bili turistički do Jagodine, da su spremni da se bave ovom složenom delatnošću u destinaciji kakva je Herceg Novi. Treba u skladu sa zakonom o slobodnom pristupu informacijama tražiti podatke o stručnoj spremi, vrsti škole i radnom iskustvu novozaposlenih u novksoj TO. Tek tada ćete gospodo moci da prijetite slobodnim građanima Herceg Novog nekim inspekcijama koje kako vi kažete imaju pravo da nam upadnu u kuću sa policijom bez najave, kako bi vama obezbedili pare za provod po evropskim sajmovima…

  39
  2
  • Treba u skladu sa zakonom o slobodnom pristupu informacijama tražiti podatke o stručnoj spremi, vrsti škole u SVIM javnim preduzećima.

   17
   1
  • Nemoj tako, nije istina da turistička organizacija nenamjenski troši pare koje prihoduje, je li ona od prošlogodišnjih prihoda kupila Luci eloksirani kiosk, baš na Škveru lijepo paše, a i turisti se slikaju pored njega. Kupila je i novo auto komunalnoj policiji, zar to nije doprinos turističkoj ponudi grada, turisti hrle u komunalnu da vide to čudo… E vama nikad udovoljiti!!!

   11
   1

Ostavite komentar

*

code