Turistička organizacija angažovala srednjoškolce da informišu turiste

Turistička organizacija angažovala srednjoškolce da informišu turiste

10
Podijeli

Praktičan dio nastave učenici prvog i drugog razreda turističkog smjera Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić” obavljaće u turističko informativnim biroima.

To su dogovrili predsvnici škole sa rukovodstvom TO Herceg Novi na sastanku u lokalnoj TO, na kojem su prisustvovali v.d. direktor TO, Pavle Obradović i predstavnici srednje škole, odnosno direktor, Momir Dragićević, profesorica Ksenija Odalović i učenice turističkog smjera, Ana Stojak, Anđela Rogač i Anđela Živković, sapošteno je iz TO Herceg Novi.

Picerija i restoran

Učenici će informisati turiste o cijenama i slobodnom privatnom smještaju. Informatori će turistima, koji nemaju rezervisan smještaj, pružati informacije o slobodnim kapacitetima i uputiti ih na odabranu lokaciju. Prezentacijom virtuelnih šetnji, gost će biti u mogućnosti da pregleda i odabere neki od smještaja iz ponude. Ova usluga je besplatna, kažu nam u TO Herceg Novi.

V.d direktor TO, Pavle Obradović zadovoljan je što je učenicima omogućeno da u svojstvu informatora i ove sezone, kroz praksu, upoznaju rad u informativnim biroima, obavljaju promoterske aktivnosti i pružaju osnovne informacije turistima o gradu, a istovremeno će biti od pomoći i izdavaocima smještaja.

Zato pozivaju sve izdavaoce smještaja da iskoriste besplatnu pomoć i pozivom na broj 067/099-942 prijave termine slobodnih kapaciteta, a takođe i da se prijave za snimanje 360 stepeni virtuelnih prezentacija.

Kako se čulo, lokalna TO će nastaviti sa podrškom Srednjoj mješovitoj školi. U prethodnom periodu je donirala opremu, pružila finansijsku podršku učenicima na takmičenjima i obezbjeđivala uslove za redovnu praksu.

Profesorica turističkog smjera Ksenija Odalović isitče dugogodišnju dobru saradnju sa Turističkom organizacijom koja je u posljednje vrijeme intezivirana kroz praktičnu nastavu:

– TO je sponzor naših nastupa na takmičenjima i pomaže nam na svaki mogući način. Ogroman jaz između teorije i prakse, odnosno onog dijela znanja koji se stiče u učionici i praktičnog dijela, premošćavamo upravo kroz praksu, gdje se učenici usavršavaju direktno na terenu, kroz odnos sa turistima, što je od velikog značaja za njih i njihovu profesionalnu budućnost – objašnjava Odalović.

Direktor Srednje škole, Momir Dragićević napominje da je velika zainteresovanost đaka za smjer turistički tehničar ove godine.

– Zahvaljujući ovako dobroj saradnji, kroz različite modalitete u prednosti smo, jer socijalni partneri, osim zadatog, mogu dopunjavati program zahtjevima koji su njima interesantni i na osnovu toga naši učenici će ove godine dobiti još jedan dio zadataka koji su potreba TO – navodi on.

10 Komentari

 1. Srednjoškolci treba da rade! T.O. treba da predstavlja turističke kapacitete grada koji svakako nisu samo privatni objekti za smještaj koji se nalaze na sajtu T.O. Turisti traže informacije vezano za prevoz brodom, autobusom, pješačke ture, dogadjanja u gradu, restorane… nek prvo pošalju te mlade ljude par dana da prate šta i kako se radi u turističkim objektima T.O. Kotor. Radnici na pultevima lokalne T.O. predstavljaju grad. To nije igra, nije praksa… mladi ljudi, budući turistički radnici mogu da pomažu, da se uče, ali svakako ne da budu glavni nosioci promotivnih aktivnosti grada.

  3
  1
 2. DNO DNA!

  Ostare deca na draftu na asfaltu, u zlu;

  DNO DNA!

  Mogli bi biti giganti

  Al’ sve su više migranti

  U svojoj zemlji, na svom tlu.

  I što je više štrajkova

  DNO DNA!

  pazari više lajkova

  Onaj montenegro .com

  17
  4
 3. Sve srednjoškolce koji žele treba zaposliti preko ljeta,jer posla ima za sve.Srednjoškolci su mahom dobra đeca,samo ih odrasli kvare boreći se za svoje zamišljaje i ispoljavajući svoje poremećaje.Ima osoba koje bi znale da im pomognu,razumno i ljudski,u interesu društva,ali to ne žele oni koji misle samo na sebe.

  8
  1
 4. Bravo ,napokon dobre stvari, nekada su srednjoskolci,čak i regulisali sbraćaj u bijelim uniformama.Ova ekipa iz srednje škole je u Sloveniji predstavljala HNovi,bilo je fenomenalno

  14
  3
 5. Bravo Pavle! Tako ce turiste docelivati skolovani mladi ljudi i na civilizovan nacin se ophoditi
  .da se konacno ovi necivilizovani agresivni dileri maknu sa ulica.

  23
  18
  • Ovo kod mice u kafic sjedi neko i mlati prvo sto mu zazvuci umilno uhu.
   A nije jadan brate, nije… ovo nece nikako maknuti nikakve dilere. srednjoskolci rade sezonske poslove u svim firmama iole vecim i super, tako i treba ali nemoj mi od ovog praviti projekat kao da je civilizaciju zaduzio. evo molim te nemoj.

   22
   8

Ostavite komentar

*

code