Početna Turizam Turistička organizacija Herceg Novi i privrednici predložiće državi mjere za brži oporavak...

Turistička organizacija Herceg Novi i privrednici predložiće državi mjere za brži oporavak turizma

12

Ukoliko epidemija korona virusa potraje tri mjeseca kao u Kini, teško je da će se oporaviti crnogorska ekonomija i turizam. Vlada najavljuje u četvrtak da će razmotriti mjere podrške privredi u suočavanju i prevazilaženju posljedica pandemije korona virusa.

U međuvremenu se i iz Turističke organizacije Herceg Novi pripremaju da sa privrednicima upute Vladi predloge mjera, potvrdio nam je direktor TO, Pavle Obradović.

Svakodnevno stižu vijesti o otkazivanju rezervacija i ugovora za ovu godinu. Moguće I da će Institut zatvoriti II fazu zbog otkazivanja prvih grupa državnog programa sa Norveškom, koji je trebalo da krene u aprilu.

-Svi se žale. Parneri otkazuju  grupe. Sve je blokirano, nema letova. Zatvorene su granice. Vrlo je teška situacija. Ukoliko se do maja stabilizuje situacija u Evropi i kod nas, možemo se nadati nekoj sezoni. Svi su u problemu I država je u problemu, ali mora reagovati- kaže nam  Obradović.

Podsjeća da su zato zbog zajedničkog djelovanja prema Vladi I ranije inicirali udruživanje hercegnovskih privrednika, ali nije bilo odziva.

Još krajem februara i početkom marta gosti su u Herceg Novi slabije dolazili, čim se korona virus proširio u Italiji. Očekivana rekornda posjeta tokom Praznika mimoze je izostala, jer su otkazani mnogi programi, a neki nisu ni bili dobro posjećeni.

Uglavnom, poslije dvije uspješne turističke godine, ova će biti jedna od najtežih I za hercegnovski turizam.

12 Komentari

 1. 1.900.000,00 eura prihodovanih u 2019. godini je potroseno, a dug napravljen preko 600.000,00 eura. Odlicno se krade, ups izvinite, radi. I naravno da radnici nece videti platu do jula, na racunu je 0 eura. Ali se zato trosi sakom i kapom.. mislim sve kako zakon nalaze naravno.

 2. Vi nekome nesto da predložite?! Pa vi ne znate da hodate i žvaćete žvaku istovremeno. Vi ste najsmješnija postava u TO ikada. O vama po gradu kruže vicevi, kao svojevremeno o Muju i Hasu. Samo ne predlažite i ne pravite štete više.

  6
  1
 3. Стижем у Боку (Столив) шесту годину узастопно. Турци и Грци неће видети мој евро.

  11
 4. OVO JE ISTO EKIPA ..ALAMAKA.. SVE U PRIVATNE RULE PA DA VIDIS KAKO DIMI I NEMA LAZNIH BOLOVA JA DUOLIH BIZMISA ITD
  PRIVATNO VLASNISTVO JE ZAKON I TACKA .SVI HOCE I DRZAVNE SLUZBE DA .KAKO DA NE A KO CE TO PLACATI NERAD NEZNANJE JAVASLUK KORUPCIJU MITI ITD .

  10
  5
 5. Prvi problemi su tek počeli. Kraj im se nevidi. Opstima, TO, već nemanju za plate. Dugovi ce da se gomilaju narednih godinu dana. Prihod TO i Opštine ce biti najmanje prepolovljen. Ako su pametni, nadam se da jesu, treba pod hitno da formiraju nepoliticki krizni stab od lokalnih stručnjaka i da pokušaju da kreiraju mjere koje će ublažiti, neminovno katastrofalne, posljedice krize koja slijedi. Sad nam je više nego ikad potrebno gradjansko jedinstvo zbog ljubavi prema ovom gradu i njegovoj prošlosti, a radi budućnosti njegovih gradjana. U pamet se Novljani svih vjera i političkih opredeljenja!!!!!!

  23
  1
 6. TOHN je u minusu pola miliona eura, nemaju za plate vec traze banku da podignu kredit. Preko 50 trenutno zaposlenih radnika… Pa Pavle da nesto predlaze… E kuku sa kadrovima Novske liste

  32
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code