Turistička organizacija Tivta pošumljava opožarene predjele

Turistička organizacija Tivta pošumljava opožarene predjele

1
Podijeli

Povodom Dana turizma i Dana zelene kupovine, koji se u svijetu obilježavaju 27. i 28.septembra Turistička organizacija Tivat će na više lokacija zahvaćenih požarima u toj Opštini, zasaditi stabla i ostalo bilje.

Akcija je planirana za četvrtak, 28. septembar u jutarnjim časovima, a obaviće je zaposleni u Turističkoj organizaciji Tivat.

Picerija i restoran

– S obzirom na požarima zahvaćenim oblastima koja su ranije obilovala bujnom biljnom vegetacijom, a neposredno u blizini pješačkih staza i ornitološkog rezervata Solila, ideja je bila da ovaj dan obilježimo na najkorisniji način – pošumljavanjem – navode iz TO Tivat.

Oni žele da naglase ljepote aktivnog turizma i kretanja, okrenutost prirodi i čarima koje ona ima u asocijaciji na neko mjesto, a posebno u vansezonskom periodu, u kome smo sada.

1 komentar

  1. Bravo za Tivat! Odlicna akcija u koju bi svi trebali da se ukljucimo. Moje misljenje je da bi na nekim lokacijama, koje su za to pogodne a mogu se nakon pozara lako raskrciti, treba posaditi masline. Od toga bi svi imali visestruke koristi. Posumljavaje goleti sa svetom biljkom pretvorilo bi te zone u vrlo atraktivne sumice a uz to ljudi bi imali i povoda da to cuvaju te da uberu i neke koristi od svog rada.

Ostavite komentar

*

code