Početna Turizam Turistička ponuda Crne Gore na prvom salonu turizma u Rimu

Turistička ponuda Crne Gore na prvom salonu turizma u Rimu

0

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na prvom salonu turizma „Roma Travel Show“, od 31. januara do 2. februara u Rimu predstavlja turističku ponudu Crne Gore.

Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Posjetioci će moći da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom primorskog i centralnog dijela Crne Gore, prirodnim i kulturnim znamenitostima, nacionalnom kuhinjom, mogućnostma za aktivni odmor, kao i konkretnim paket aranžmanima hotelske grupe „Budvanska Rivijera“.

Ambasadorka Crne Gore u Italiji, prof. dr Sanja Vlahović, posjetila je crnogorski štand i sa saradnicima prisustvovala svečanom otvaranju sajma, saopšteno je iz NTO.

Za deset mjeseci prethodne godine Crnu Goru je posjetlo gotovo 38.000 turista iz Italije što je više u odnosu na cijelu 2018. godinu. Oni su ostvarili gotovo 130.000 noćenja, a prosječno su se zadržavali 3, 4 dana.

Očekivanja su da će se trend rasta nastaviti i u 2020. godini, zahvaljujući pojačanoj promociji na ovom tržištu ali i činjenici da Crna Gora ima izuzetno dobru avio-konekciju sa Italijom. Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines, italijanska avio-kompanija Alitalia i Air Serbia imaju letove ka Rimu, dok niskobudžetne kompanije Wizz Air i Ryanair imaju letove ka Milanu, odnosno Bolonji.

Na štandu NTOCG ponudu na salonu turizma u Rimu predstavljaju i lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Cetinja, Kotora, Podgorice i Tivta kao i strateški partner HG “Budvanska Rivijera”.

Nastup na „Roma Travel Show“ realizovan je na poziv Ambasade Italije u Crnoj Gori. U pitanju je B2C dogadjaj (Business – to – Consumer) koji pruža direktnu mogućnost posjetiocima da se upoznaju sa ponudom destinacija i da bukiraju aranžmane. Na sajmu je prisutno preko sto izlagača, među kojima su turističke organizacije Slovenije, Tajlanda, španskih regija, Polinezije, predstavnici hotelskih lanaca i dr.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code