Početna Oko nas Budva Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Parizu

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu u Parizu

0

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Francuske učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma,“IFTM Top Resa”, od 1- 4.oktobra u Parizu.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Parizu  ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Budve, Kotora, Podgorice, i Bijelog Polja, JP Morsko dobro, nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines, hotelske kompanije Montenegro Stars Hotels Group, HG Budvanska rivijera, Beppler & Jacobson Montenegro, Lazure Hotel & Marina i agencije Montenegro Tourist Service, Luminalis DMC i MTO Travel.

Sajam ”IFTM Top Resa” okuplja značajan broj izlagača iz preko 160 zemalja svijeta. Očekuje se posjeta od 34.000 profesionalaca iz oblasti turizma iz cijelog svijeta i oko 1000 predstavnika medija. Nakon nastupa na sajmu, NTOCG u saradnji sa partnerima  organizovaće studijsko putovanje u Crnu Goru za najznačajnije francuske turoperatore.

Već prvog dana iskazano je interesovanje brojnih posjetilaca sajma koji su na crnogorskom štandu imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom, prirodnim i kulturnim znamenitostima, ponudom za aktivan odmor u prirodi i povoljnim aranžmanima. Tokom sajma francuski turisti imaju priliku i da se kroz degistuaciju domaćih crnogorskih proizvoda upoznaju sa gastronomskom ponudom Crne Gore.

-Poznati kao izuzetno znatiželjni turisti, Francuzi žele u toku godišnjeg odmora konzumirati što više sadržaja. Najčešći motivi dolaska francuskih turista u Crnu Goru su razgledavanje kulturnih znamenitosti, otkrivanje prirodne baštine i lokalne gastronomije kao i sportski i avanturistički turizam- navode iz NTO.

Turisti iz Francuske posljednjih godina u sve većem broju biraju Crnu Goru kao destinaciju za svoj odmor. Tokom 2018. godine Crna Gora je zabilježila dvocifrene stope rasta sa tržišta Francuske, a trend rasta je primjetan i u ovoj godini. Od početka godine do kraja avgusta u Crnoj Gori je u kolektivnom smještaju (hoteli i slični smještajni kapaciteti) boravilo 9,3% više turista iz Francuske koji su ostvarili 5,7% više noćenja. U strukturi turističkog prometa tokom osam mjeseci ove godine turisti iz Francuske učestvovali su sa 6,3% u dolascima stranih gostiju, odnosno 8,1% u broju noćenja. Francuski turisti nalaze se na trećem mjestu u strukturi ostvarenih noćenja inostranih turista. Prosječno vrijeme zadržavanja u destinaciji je 5 dana.

Pored kvaliteta ponude, rastu broja turista sa ovog tržišta doprinijela je i dobra aviopovezanost. Nacionalna aviokompanija “Montenegro Airlines” ima redovne letove iz Podgorice i Tivta ka Parizu i Lionu i prethodne godine zabilježila je rast od 59,50% prevezenih francuskih putnika u odnosu na 2017.godinu. Prema Francuskoj saobraćaju i kompanije Transavia France” koja  ima letove u periodu od aprila do novembra  na relaciji Pariz-Podgorica kao i kompanija “SmartWings” koja ima letove iz Lila u periodu od maja do novembra.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom u maju bila je domaćin studijskoj grupi renomiranih novinara iz Francuske, među kojima su bili i predstavnici GEO” magazina, najčitanijeg turističkog magazina u Francuskoj koji će u narednom periodu objaviti 7 reportaža o Crnoj Gori. Nedavno je i francuski magazin “The good life” pisao o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji koju vrijedi posjetiti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code