Turistička ponuda Crne Gore promovisana na sajmu u Beču

Turistička ponuda Crne Gore promovisana na sajmu u Beču

7
Podijeli

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, turistička ponuda destinacije za predstojeću sezonu predstavljena je na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2019“ koji se održava od 10. do 13. januara u Beču – navode u saopštenju iz NTO.

Riječ je o vodećem turističkom sajmu na austrijskom tržištu, na kojem svoju ponudu predstavlja preko 800 izlagača iz 70 zemalja, a koji pored profesionalaca iz svih sektora turističke industrije okuplja i veliki broj medijskih kuća i preko 150.000 posjetilaca.

Picerija i restoran

S obzirom na specifičnosti ovog tržišta kada su u pitanju navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, pored ponude za predstojeću sezonu, novootvorenih hotela, akcenat je na promociji ponude za aktivni odmor, kulturne baštine i izletničkih tura. Među ostalim novitetima predstavljena je i nova panoramska ruta “Durmitorski prsten”, koja podrazumijeva oko 80 kilometara označenog puta kroz Nacionalni park Durmitor i Park prirode Piva, a namijenjena je turistima koji žele samostalno istraživati Crnu Goru, bilo automobilom, motorom ili kamp prikolicom, uz mogućnost da se informišu o znamenitostima na putu, putem audio vodiča za telefone, sa GPS-om.

Takođe, sajam u Beču bio je prilika da promocija najstarije turističke manifestacije u zemlji i jedne od najprepoznatljivijih u regionu, jubilarnog 50. “Praznika mimoze” počne upravo iz ovog grada, defileom preko 40 učesnika karavana u samom centru grada, kao i prisustvom mažoretki na štandu Crne Gore, u organizaciji TO Herceg Novi, u saradnji sa Herceg Festom i Opštinom Herceg Novi.

Štand Crne Gore posjetio je i ambasador Crne Gore u Austriji, Željko Perović. Tokom sajma direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić, sa saradnicima, održala je sastanke sa aktuelnim i potencijalnim partnerima sa ovog tržišta, predstavnicima turoperatora i medija, na kojima je bilo riječi o trendovima koje bilježi Crna Gora kao turistička destinacija i mogućnostima za privlačenje većeg broja turista sa tržišta Austrije.

Prije održavanja sajma u Beču, NTOCG je skrenula pažnju na Crnu Goru promocijom putem bilborda u centru Beča. Kao i prethodne, i u tekućoj godini biće realizovane značajne promotivne aktivnosti na tržištima njemačkog govornog područja. Pored ostalog, planirane su kontinuirane PR aktivnosti, nastavak organizovanja studijskih grupa novinara, kao i organizovanje događaja sa ciljem uspostavljanja saradnje sa turoperatorima sa ovih tržišta.

Trend rasta posjete sa ovog tržišta nastavljen je i tokom 2018. godine kada je za 10 mjeseci u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo za oko 52% više turista iz Austrije, koji su ostvarili oko 60% više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine.

Na sajmu u Beču, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju JP “Nacionalni parkovi Crne Gore”, lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja, Podgorice i Bijelog Polja, HG Budvanska Rivijera, turistička agencija Montenegro Tourist Service i nacionalna avio-kompanija “Montenegro Airlines”.

7 Komentari

 1. U TOJ T. O. JOS IMA NESTO PARA LAKO IM SE IGRATI NASIM PARAMA PITO BI IH DA SU NJIHOVE BILI SE TAKO RASKALASNO PONASALI I TROSILI HILJADE EVRA A U 21 VIJEKU NE RESENE OSNOVNI INFRASTRUKURNI PROBLEMI U OPSTINI KAO NPR. KANALIZACIJA DOVOLJNO DA NE IDEMO DALJE ALI KAD JE BEC U PITANJU TU SMO PRVI KO DA SMO SE TAMO RODILI A NE VIDIMO DALJE OD DEBELOG BRIJEGA.

  12
  1
 2. Ima li IŠTA što je bilo ko učinio a da se gradske dobre duše nijesu emotivno izrigale po svemu, svakoj manifestaciji i dešavanju. Kad ste toliki mozgovi što ne učinite što za HN mo lajete iz svake kunete u prazno . A ???

  5
  8
 3. BOLJE DA STE OTISLI U SURDULICU ZAJECAR CACAK VALJEVO KRALJEVO SABAC LOZNICU BEOGRAD NOVI SAD ZRENJANIN SUBOTICU BIJELJINU BRCKO BANJA LUKU SARAJEVO BILO BI JEFTINIJE I DJELOTVORNIJE JER NAM KLIJENTELA 90./’ DOLAZI IZ TIH DESTINACIJA ZA SADA DOTLE MOZEMO DOBACITI NEGO KAKO BI DRUGACIJE VIDJELI BEC. DALEKO SMO MI OD BECA.

  22
  3

Ostavite komentar

*

code