Početna Turizam Turistička ponuda Zlatibora predstavljena u Dvorani Park

Turistička ponuda Zlatibora predstavljena u Dvorani Park

2

Planina Zlatibor posljednjih godina polako preuzima primat na domaćem i inostranom turističkom tržištu. Prethodna godina bila je rekordna po posjetama, sa preko 300 hiljada gostiju, uključujući i neregistrovane, čulo se na prezentaciji ove planine u Herceg Novom.

Magična priroda, svojevrsna vazdušna banja sa ljekovitim svojstvima, uređene pješačke i biciklističke staze, duga tradicija razvoja turizma samo su neki od razloga zbog kojih ljudi danas posjećuju Zlatibor, kazala je Nevena Čepić iz TO Zlatibor, predstavljajući u Dvorani Park ponudu Zlatibora za nastupajuću ljetnju sezonu.

– Kako provesti odmor na Zlatiboru ovoga ljeta? Istraživajući biciklom planinu, jer imamo preko 100km uređenih biciklističkih staza. Tu je zabava za cijelu porodicu – uređene pješačke staze, uređeni vidikovci. Lijepa priproda na sve strane – ističe Čepić.

Ona je prezentaciju započela primjerom najstarijeg Zlatiborca, Panta Vraneševića, koji je krajem prošle godine proslavio 101 rođendan, a čijoj dugovječnosti najviše je doprinio život na obroncima planine, dobar vazduh i zdrava hrana.

U ponudi Zlatibora su duge šetnje u prirodi i oko jezera, odlični uslovi za paraglajding, najveći zip lajn u Srbiji, pješačenje do vrha Tornik ili penjanje žičarom za panoramsko razgledanje, odbojka na pijesku i drugi sportovi.

Od atrakcija posjetioci mogu da vide Stopića pećinu, muzej “Staro selo” Sirogojno, vodopad Gostilje.

Zlatibor posjetiocima nudi i širok spektar zabavnih aktivnosti, od najvećeg tematskog parka na Balkanu “Dino and adventure”, preko avanturističkog parka, jednodnevniih izleta, koncerata i žurki, do sporta i rekreacije.

Čepić je podsjetila na završetak izgradnje gondole, čije se puštanje u rad očekuje u skorijoj budućnosti, kao i kulturno-omladinskog centra.

Kada je riječ o smještaju, Zlatibor nudi sve, od hotela sa 5 zvjezdica Grand Tornik, mnoštvo hotela nižih kategorija i odmarališta, do privatnog smještaja u seoskim kućama ili luksuznim apartmanima. U ponudi je i kamp sa tri zvjezdice.

Cijene se kreću od 90 eura za polupansion u dvokrevetnoj sobi u hotelu Tornik, do 8-10 eura za noćenje u privatnom smještaju.

Prezentaciji u Dvorani Park prisustvovali su konzul republike Srbije Zoran Dojčinović, kao i nekadašnji predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić, uz maloborojne predstavnike grada.

2 Komentari

  1. Oće li se javiti onaj Belavista kojem smeta sve iz Srbije?On se nada da ce to Imotski i to Siroki Brijeg predstaviti turisticku ponudu tih gradova kod nas.

    8
    9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code