Početna Naslovna Turistička sezona protiče bezbjedno: Policajci iz šest zemalja zadovoljni angažmanom

Turistička sezona protiče bezbjedno: Policajci iz šest zemalja zadovoljni angažmanom

4

Turistička sezona protiče bezbjedno, a crnogorski i policijski službenici iz Albanije, Hrvatske, Italije, Rumunije, Sjeverne Makedonije i Srbije zajednički doprinose povoljnom bezbjednosnom ambijentu na crnogorskom primorju – kazao je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević na press konferenciji u Budvi.

Policijski službenik iz Rumunije, Aleksandru Malankus (Alexandru Malancus) je, dijelići utiske svog prvog radnog angažovanja u Crnoj Gori, kazao da je impresioniran efikasnošću crnogorske policije u rješavanju svih izazova tokom ljetnje sezone. O svojim pozitivnim utiscima, saradnji i zajedničkom patroliranju sa crnogorskim policijskim službenicima govorili su Martin Eger (Martin Egger) iz Italije, Nikola Cicvarić iz Hrvatske, Njegiša Bujak iz Srbije, Igor Stoimenov iz Makedonije i Enea Šoša (Enea Shosha) iz Albanije.

Na pitanja novinara odgovarao je i načelnik CB Budva Darko Ćorac, koji je zadovoljan boravkom kolega iz šest zemalja na našem primorju, ocjenjujući ovaj vid saradnje izuzetno korisnim.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, press konferencija je održana povodom promocije projekta radnog angažovanja policijskih službenika iz Albanije, Hrvatske, Italije, Rumunije, Sjeverne Makedonije i Srbije tokom ljeta na našem primorju. Ovaj vid međunarodne policijske saradnje traje već osmu godinu sa pet zemalja, dok je saradnja sa rumunskom policijom prvi put uspostavljena ove godine. Po istom principu naši policijski službenici su tokom ljeta radno angažovani u Hrvatskoj.

4 Komentari

  1. Pa neka dodju ujutru u 04 na Novosadski pa da vide uživo šta je Javni TedI Mir
    Komunalna kaže da je to za Upravu Policije i obratno.
    To treba vidjeti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code