Turistička sezona sustiže građevinsku 15. juna

Turistička sezona sustiže građevinsku 15. juna

2993
9
Podijeli

Dok za većinu primorskih mjesta građevinska sezona prestaje sa 1. junom u Herecg Novom  zabrana izvođenja građevinskih radova  startovaće 15. juna. Trajaće do 1. septembra, kao i ranijih godina, osim u izuzetnim slučajevima ukoliko je riječ o kapitalnim turističkim i infrastrukturnim objektima, za što je neophodna dozvola.

Lokalna uprava je prošlogodišnjom skupštinskom Odlukom  definisala dvije građevinske zone.

Prva zona, ispod magistrale, obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom (kod Čeprnjića krivine) dalje obuhvata prostor ispod Jadranske magistrale do mora.

Druga građevinska zona obuhvata prostor 200 m vazdužne linije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima.

Prema riječima načelnika Komunalne policije Herceg Novi, Ranka Konjevića, za drugu građevinsku zonu postoji mogućnost da radovi budu produženi do 1. jula:

–  Ove sedmice krećemo sa obilaskom terena, kako bismo utvrdili tačan broj aktivnih gradilišta I obavijestili investitore o prestanku izvođenja radova. Ono što za sada mogu da potvrdim jeste da je kompanija Azmont investments dobila dozvolu da izvodi radove i tokom sezone budući da je riječ o kapitalnoj investiciji i projektu važnom  za opštinu i državu. Prošle godine, dozvola je data i za lokacije Lazaret i Žager, tako da vjerujem da i za njih neće biti prestanka izvođenja radova, kazao je  Konjević.

Inače, u ovoj godini je ostvareni prihod od građevinskih dozvola  1,3 miliona eura, a planiran prihod opštinskim budžetom po ovom osnovu je 4 miliona eura.

9 Komentari

 1. Za vrijeme predsjednikovanja g-dina Mandića, sjećam se, bio je kupljen instrument za mjerenje buke, odnosno jačine zvuka. Na pitanje zašto se ne koristi, rečeno je da nije baždaren i da se čeka na njegovo baždarenje. Valjda to mjerilo i danas postoji u nekoj službi SO. Valjda u Komunalnoj policiji. Mogu ga baždariti u Zavodu za metrologiju u Podgorici. To nije problem. Ali, problem je da li svaku noć neki komunalni policajac ( obučen), može obići sve terase i izmjeriti nivo buke. I naplatiti kaznu. Tako da i komunalna policija, bar u jednoj stavci, bude na “samofinansiranju”. Gospodo, od novog gradonačelnika do šefa komunalne policije: POKAŽITE SE!
  23  2
 2. Zbog tih kapitalnih investicija dok se one završe nestaće turizam. Prošle godine cele Meljine su bile u prašini i ptljavštini. Lepa slika za turiste dok se sunčaju i kupaju slušaju mašine i udišu prašinu, a i mi oični smrtnici ne možemo ar leti malo da odahnemo. Zakon treba da važi za sve isto i to od 1. juna obustava građevinskih radova , dosta je bilo javašluka. Oni koji imaju da plate njima se sve dozvoljava pa čak i na štetu građana, po čemu su oni iznad stanovnika ovog grada. Ne znam ko je bio toliko pametan da da dozvolu da u Meljinama bude 220 vezova , hoćemo li se u nati kupati, de su ekološka društva da dignu glas. Strani investitori uglavnom samo razmišljaju o profitu a vidiće se za par godina šta će se desiti ali onda će biti kasno.
  19  2
 3. Prekjuče ujutro prođoh šetalištem od Igala do Škvera. Nijesam brojao, ali sam susreo bar dvadesetak vozila koji su se kretali u oba smjera. Pitam: Da li je to više šetalište ili auto-strada? Da li je uopšte neko zadužen da to kontroliše?
  51  0
 4. Turisticka sezona pocela od Uskrsa!
  Setaliste u neredu i prljavstini i naravno,gradjevinski radovi u punom jeku.
  Pogledajte samo kakav je nered od Citadele do stare meteoroloske stanice.. nepokosena trava
  smece,gradjevinski materijal razbacan po setalistu..
  Veoma tuzno i ponizavajuce za sve koji vole OVAJ grad!
  Nadlezne institucije ne rade svoj posao! Moze im biti !
  Ni na pamet im ne pada da setaliste i plaze MORAJU biti cisti tokom CIJELE GODINE …a sta mi imamo..
  38  0
 5. Hoce li donji put od Djenovica do Bijele biti ikada asfaltiran ? Ovo je Van pameti !!! Gosti stizu, boravisne takse se naplacuju , inspekcije ce oblijetati sa svih strana a od puta nista. Kad treba uzet pare i rebnut jadni narod po dzepu tu su , a kad treba nesto ulozit nidje nikoga… Sta je sa vodom…potrovase nas ovi iz vodovoda… samo jos dusu da nam uzmu !!!
  38  1
 6. Samo jedno pitanje za novu vlast.
  Šta će te uraditi na zaštiti od buke od noćnih klubova i otvorenih tarasa.
  Ili treba da očekujemo haos ko prošlih godina.
  Saobraćaj po šetalištu i zaštita od buke su dvije osnovne stvari u turizmu.
  32  6

Ostavite komentar

*

code