Turistička sezona sustiže građevinsku 15. juna

Turistička sezona sustiže građevinsku 15. juna

3196
9
Podijeli

Dok za većinu primorskih mjesta građevinska sezona prestaje sa 1. junom u Herecg Novom  zabrana izvođenja građevinskih radova  startovaće 15. juna. Trajaće do 1. septembra, kao i ranijih godina, osim u izuzetnim slučajevima ukoliko je riječ o kapitalnim turističkim i infrastrukturnim objektima, za što je neophodna dozvola.

Lokalna uprava je prošlogodišnjom skupštinskom Odlukom  definisala dvije građevinske zone.

Picerija i restoran

Prva zona, ispod magistrale, obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom (kod Čeprnjića krivine) dalje obuhvata prostor ispod Jadranske magistrale do mora.

Druga građevinska zona obuhvata prostor 200 m vazdužne linije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima.

Prema riječima načelnika Komunalne policije Herceg Novi, Ranka Konjevića, za drugu građevinsku zonu postoji mogućnost da radovi budu produženi do 1. jula:

–  Ove sedmice krećemo sa obilaskom terena, kako bismo utvrdili tačan broj aktivnih gradilišta I obavijestili investitore o prestanku izvođenja radova. Ono što za sada mogu da potvrdim jeste da je kompanija Azmont investments dobila dozvolu da izvodi radove i tokom sezone budući da je riječ o kapitalnoj investiciji i projektu važnom  za opštinu i državu. Prošle godine, dozvola je data i za lokacije Lazaret i Žager, tako da vjerujem da i za njih neće biti prestanka izvođenja radova, kazao je  Konjević.

Inače, u ovoj godini je ostvareni prihod od građevinskih dozvola  1,3 miliona eura, a planiran prihod opštinskim budžetom po ovom osnovu je 4 miliona eura.

9 Komentari

 1. Za vrijeme predsjednikovanja g-dina Mandića, sjećam se, bio je kupljen instrument za mjerenje buke, odnosno jačine zvuka. Na pitanje zašto se ne koristi, rečeno je da nije baždaren i da se čeka na njegovo baždarenje. Valjda to mjerilo i danas postoji u nekoj službi SO. Valjda u Komunalnoj policiji. Mogu ga baždariti u Zavodu za metrologiju u Podgorici. To nije problem. Ali, problem je da li svaku noć neki komunalni policajac ( obučen), može obići sve terase i izmjeriti nivo buke. I naplatiti kaznu. Tako da i komunalna policija, bar u jednoj stavci, bude na “samofinansiranju”. Gospodo, od novog gradonačelnika do šefa komunalne policije: POKAŽITE SE!

  23
  2
 2. Zbog tih kapitalnih investicija dok se one završe nestaće turizam. Prošle godine cele Meljine su bile u prašini i ptljavštini. Lepa slika za turiste dok se sunčaju i kupaju slušaju mašine i udišu prašinu, a i mi oični smrtnici ne možemo ar leti malo da odahnemo. Zakon treba da važi za sve isto i to od 1. juna obustava građevinskih radova , dosta je bilo javašluka. Oni koji imaju da plate njima se sve dozvoljava pa čak i na štetu građana, po čemu su oni iznad stanovnika ovog grada. Ne znam ko je bio toliko pametan da da dozvolu da u Meljinama bude 220 vezova , hoćemo li se u nati kupati, de su ekološka društva da dignu glas. Strani investitori uglavnom samo razmišljaju o profitu a vidiće se za par godina šta će se desiti ali onda će biti kasno.

  19
  2
 3. Prekjuče ujutro prođoh šetalištem od Igala do Škvera. Nijesam brojao, ali sam susreo bar dvadesetak vozila koji su se kretali u oba smjera. Pitam: Da li je to više šetalište ili auto-strada? Da li je uopšte neko zadužen da to kontroliše?

  51
 4. Turisticka sezona pocela od Uskrsa!
  Setaliste u neredu i prljavstini i naravno,gradjevinski radovi u punom jeku.
  Pogledajte samo kakav je nered od Citadele do stare meteoroloske stanice.. nepokosena trava
  smece,gradjevinski materijal razbacan po setalistu..
  Veoma tuzno i ponizavajuce za sve koji vole OVAJ grad!
  Nadlezne institucije ne rade svoj posao! Moze im biti !
  Ni na pamet im ne pada da setaliste i plaze MORAJU biti cisti tokom CIJELE GODINE …a sta mi imamo..

  38
 5. Hoce li donji put od Djenovica do Bijele biti ikada asfaltiran ? Ovo je Van pameti !!! Gosti stizu, boravisne takse se naplacuju , inspekcije ce oblijetati sa svih strana a od puta nista. Kad treba uzet pare i rebnut jadni narod po dzepu tu su , a kad treba nesto ulozit nidje nikoga… Sta je sa vodom…potrovase nas ovi iz vodovoda… samo jos dusu da nam uzmu !!!

  38
  1
 6. Samo jedno pitanje za novu vlast.
  Šta će te uraditi na zaštiti od buke od noćnih klubova i otvorenih tarasa.
  Ili treba da očekujemo haos ko prošlih godina.
  Saobraćaj po šetalištu i zaštita od buke su dvije osnovne stvari u turizmu.

  32
  6

Ostavite komentar

*

code