Početna Turizam TURISTIČKA ORGANIZACIJA HERCEG NOVI NA SAJMU TURIZMA MITT U MOSKVI

TURISTIČKA ORGANIZACIJA HERCEG NOVI NA SAJMU TURIZMA MITT U MOSKVI

0

sajam moskva 2013Na ovogodišnjem sajmu turizma MITT 2013 među oko 3.000 vodećih kompanija iz preko 180 destinacija svijeta našla se i Turistička organizacija Herceg Novi. To je druga godina nastupa na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i TO predstavlja grad i njegovu turističku ponudu. U Moskvi borave i predstavnici Instituta Dr Simo Milošević, koji ima ambicije da od ove godine obnovi ruski program. Potpisan je ugovor sa R-tursom, a za očekivati je pozitivan ishod nakon još nekoliko susreta sa partnerima iz Rusije. Kako saopštavaju iz TO Herceg Novi, već prvog dana sajma, posjeta crnogorskog štanda je očekivano bila dobra. Ponuda Herceg Novog promovisana je kroz nove propagandne materijale, vodiče na ruskom jeziku, kao i medijalno, kroz dvd turistički film. Potenciran je aktivni odmor u toku ljetnje turističke sezone, kulturni i vjerski turizam, muzičke i sportske manifestacije, prirodne ljepote, planina Orjen, poluostrvo Luštica, kulturno istorijsko nasljeđe, vodeni sportovi, kao i mogućnosti za bavljenje hiking-om and biking-om.
– Rusi su tradicionalno mnogobrojni gosti Herceg Novog, i ovog puta su izrazili najviše interesovanja za apartmanski smještaj tokom ljetne turističke sezone, kulturna i zabavna dešavanja tokom sezone, kao i zdravstveni turizam. Takođe, bilo je upita za mogućnost dolazaka i prihvata jahti u našoj luci na Škveru – navode iz TO Herceg Novi.
Na sajmu turizma boravila je i delegacija Ministarstva turizma i održivog razvoja sa ministrom Branimirom Gvozdenovićem, koji je imao više sastanaka, kao i susret sa Aleksandrom Vasiljevićem Rjadkovim, rukovodiocem Federalne agencije za turizam Ruske Federacije.
Na štandu je održan i sastanak sa turoperatorima i turističkim agencijama, prilikom kojeg je razmotrena mogućnosti unapređenja saradnje.
Sajam u Moskvi, za koji se očekuje 100 hiljada posjetilaca, završava sjutra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code