TURISTIČKA PONUDA HERCEG NOVOG PRVI PUT NA SAJMU U PARIZU

TURISTIČKA PONUDA HERCEG NOVOG PRVI PUT NA SAJMU U PARIZU

151
0
Podijeli

sajam-topresa-parizNa 35. sajmu turizma „IFTM Top Resa 2013″ u Parizu od 24. do 27. septembra Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima, predstavljaju turističku ponudu Crne Gore. Sajam „Top Resa” okuplja veliki broj profesionalaca u turističkom biznisu, isključivo je poslovnog karaktera, a nastup na ovom sajmu omogućava uspostavljanje kontakata i poslovanja sa turoperatorima u vrijeme kada je to optimalno za planiranje i ugovaranje poslova za narednu godinu.

Crnogorski štand je i ove godine posjetila ambasadorka Crne Gore u Francuskoj Irena Radović i princ Nikola Petrović.
Direktor NTO-a Saša Radović i državni sekretar za turizam, Predrag Jelušić održali su brojne sastanke sa partnerima i turističkim privrednicima iz Francuske.
Promovisan je i novi turistički proizvod „Panoramski putevi”. Ovaj projekat je realizovan kroz saradnju NTO-a i Ministarstva održivog razvoja i turizma. Grad Budvu, koji Francuzi najviše posjećuju, je pored Turističke organizacije predstavljao i predsjednik opštine, Lazar Rađenović.
“Montenegro Airlines” bilježi rast broja putnika iz Francuske. Za prvih devet mjeseci ove godine zabilježen je rast od 12% na redovnim letovima za Podgoricu i Tivat. Prvi francuski turisti došli su u februaru u sklopu zimskih aranžmana, a pozitivan trend se nastavlja od aprila do kraja oktobra. U ovom periodu prevezeno je skoro 37.000 turista. Osim redovnih linija oragnizovani su i čarter letovi iz Miluza, Šerburga, Kaena, Dovila, Dižona i Marseja.
Da je interesovanje francuskih turista za Crnu Goru veliko pokazuje i podatak da je tokom maja Montenegro Airlines svakog dana imao po šest letova ka Crnoj Gori. Većina ovih turista se ponovo vraća i to kao individualni gosti.
Za sljedeću godinu je planirano uvodjenje i redovnog avio saobraćaja iz Liona do Podgorice.
Na crnogorskom štandu pored predstavnika NTO CG i Ministarstva održivog razvoja i turizma ponudu su predstavili: Montenegro Airlines, Montenegro Stars Hotel Group, HG Budvanska Rivijera, hoteli Maestral, Hunguest Sun Resort, Atlas Hotels Group, turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, Prijestonice Cetinja i Ulcinja, kao i agencije Luminalis DMC i MTO travel. Turistička organizacija Herceg Novi prvi put ove godine učestvuje na sajmu turizma Top Resa 2013 u Parizu, predstavljajući svoj grad francuskom tržištu kroz propagandne materijale na francuskom i engleskom jeziku, medijalno putem dvd turističkog filma, kao i interaktivno u komunikaciji sa zainteresovanim turoperatorima.
Očekuje se da će ove godine sajam posjetiti oko 30.000 posjetilaca i preko 3000 predstavnika medijskih kuća, kao i poslovnih ljudi koji planiraju investicije u turizmu.
Sjutra će na štandu prigodnim programom biti organizovano obilježavanje svjetskog dana turizma.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code