Početna Društvo TURIZMIJADA NA “PJENU OD MORA’’

TURIZMIJADA NA “PJENU OD MORA’’

0

Međunarodni kongres studenata fakulteta za turizam i hotelijerstvo, koji će okupiti studente, profesore i asistente iz turističkog sektora sa Balkana, počinje svečanim otvaranjem u 17 časova u hotelu Splendid u Bečićima.

„Kongres, odnosno Turizmijada 2014, jedinstvena je prilika da studenti saslušaju predavanja i povežu se sa vrsnim svjetskim stručnjacima iz oblasti turizma i hotelskog menadžmenta”, saopštili su predstavnici Studentske organizacija kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, koja je organizovala manifestaciju.
Oni su najavili da će na kongresu, koji će trajati do nedjelje, predavanja imati profesori sa britanskih i univerziteta iz regiona, kao i regionalni menadžeri.
Teme o kojima će se diskutovati na ovogodišnjem kongresu su: “Turizam budućnosti i uticaj novih tehnologija”, “Kongresni turizam i njegov značaj za razvoj destinacije”, “Regeneracija priobalja i turizam”, “Muzički turizam”, “Turistički projekti na Balkanu”, “Informacija o destinaciji i turizam u regiji” i druge.
Iz Studentske organizacije su podsjetili da je projekat organizovan u maju prošle godine u hotelu Splendid i okupio je oko hiljadu studenata i profesora iz deset zemalja i čak 25 visokoobrazovnih institucija.
Na kongresu su učestvovali akademski predstavnici iz oblasti turističkog i hotelskog menadžmenta iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Velike Britanije, Turske, Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Grčke.
„Ovogodišnji kongres će, pored starih, uključiti i predstavnike visokoobrazovnih institucija iz Švajcarske, sa renomirane Swiss Education Grupe i sa veleučilišta iz Šibenika i Zadra”, navodi se u saopštenju.
Važnost i ozbiljnost projekta su, kako je navedeno, prepoznali i predstavnici ministarstava za održivi razvoj i turizam, prosvjete i nauke, Nacionalne turističke organizacije, Opštine Budva, budvanske Turističke organizacije, Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora i Morskog dobra. Kongres se realizuje pod pokroviteljstvom Montenegro stars hotels group.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code