Početna Sport Turnir Splendid Grand Prix – Budva 2019: Prašović- Basvaldo

Turnir Splendid Grand Prix – Budva 2019: Prašović- Basvaldo

17

U okviru kik boks i boks turnira Splendid Grand Prix – Budva 2019, sjutra veče u hotelu Splendid, protivnik crnogorskom borcu, juniroskom ex šampionu svijeta u WBO federaciji, 24-godišnjem Dilanu Prašoviću iz Herceg Novog, biće argentinski profesionalni bokser Huan Ezekiel Basvaldo.

Prašović ima stoprocentan učinak u profi-ringu – osam pobjeda u osam borbi. Menadžer projekta Boban Nikić očekuje kvalitetan meč našeg borca, koji je na mjerenju imao 90,500 kg, dok je njegov protivnik iz Argentine imao 90,200 kg.

Pobjedom u ovom meču Dilan bi dodatno napredovao na svjetskoj rang listi cruiserweight divizije, kao i na WBO listi na kojoj trenutno zauzima 11. mjesto. Time bi stekao šansu da u ovoj godini dobije priliku za napad na evropski WBO tron.

Argentinac Basvaldo je sedam godina stariji od Prašovića, a skor mu je 10 pobjeda, tri poraza i jedan neriješen meč.

Duel Prašović – Basvaldo je glavna borba na reviji, a očekuje se da počnje u 22 sata i 10 minuta.

Da bi se što bolje pokazao u ringu, Dilan je bio sa trenerom Femom Huseni na desetodnevnim pripremama i sparing treninzima u Oradei u Rumuniji.

Domaćin turnira “Splendid Grand Prix – Budva 2019” je Montenegro Stars Hotel Group i hotel Splendid, a pokrovitelj ovog događaja je Opština Budva. Partner u ovom projektu prvi put pojavljuje Turistička organizacija Budve.

17 Komentari

  1. Kao ljubitelj borilackih sportova i sporta uopste moram da kazem da je ovo bila velika sramota i vrijedjanje inteligencije!! Treba da je sramota sve u tom prljavom lancu koji su uzeli novac za ovaj cirkus, pocevsi od velikog promotera Redza Dedeica, pa do trenera Fehmija, Dilana i svih koji su pristali na ovu farsu, pa cak treba da je sramota i ovog nesretnog Argentinca koji je zbog sitne love prevalio ovoliki put da bude dio ove sramote!! Cije novce vi dijelite? Kako vas sve od reda nije sramota, ako ne zbog gledalaca, onda bar od sponzora cije novce trosite na takav nacin? Do kada cete da nam mazete oci, do kada cete dovoditi pizza majstore, kuvare i ovakve klovnove predstavljajuci ih sampionima ovoga i onoga…!?! Bio sam bijesan kao ris gledajuci ovu losu predstavu i siguran sam da ovo nije bila promocija niti boxa niti sporta uopste! Sto bar jednom Dilanu ne dovedete nekog spremnog boksera, ne mora biti prvak vasione, ali nekog momka koji ima kondicije i srca, pa da vidimo dje je Dilan, u kojem je rangu? Momak trenira i znoj proliva u sali…sjutra kada ne bude vise moguce namjestiti mec, kada naleti na majstora, bice kao da ga je voz pregazio!! Jasno je da u boxu ima namjestanja meceva za rejting i slicno, ali ovaj put ste bas pretjerali!! Stidite se!

    6
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code