TURSTIČKA PONUDA HERCEG NOVOG USPJEŠNO PROMOVISANA U BEOGRADU

TURSTIČKA PONUDA HERCEG NOVOG USPJEŠNO PROMOVISANA U BEOGRADU

184
0
Podijeli

Na ovogodišnjem 36. Međunarodnom sajmu turizma “IFT” u Beogradu predstavile su se 54 turističke destinacije iz Evrope i svijeta.

Tržištu Srbije predstavljena je ukupna turistička ponuda Herceg Novog, sa akcentom na aktivni odmor u toku ljetnje turističke sezone, kulturnom i vjerskom turizmu, muzičke i sportske manifestacije, prirodne ljepote, planinu Orjen, poluostrvo Lušticu, kulturno istorijsko nasljeđe, vodene sportove kao i mogućnosti za bavljenje hiking-om and biking-om. Promovišu se i kulturna i zabavna dešavanja koja su planirana za ovu sezonu u Herceg Novom.
Atraktivne paket aranžmane koji su formirani za tržište Srbije za period vansezone i predstojeće ljetnje turističke sezone, predstavili su pored TOHN i brojni predstavnici turističke privrede Herceg Novog, Institut Igalo, hotel Light house of Montenegro, Hunguest hotel Sun Resort, hotel Casa del Mare, hotel Rivijera, kao i turističke agencije Trend travel, Elips i Bokaturist.

Picerija i restoran

Nakon sastanka ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića i ministra privrede Republike Srbije Igora Mirovića, potpisan je Memorandum o saradnji u oblasti turizma između Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore i Ministarstva privrede Republike Srbije.

Memorandumom se nastavlja uspješna turistička priča naših zemalja koja predstavlja simbol prijateljskih odnosa i stub stabilnog i održivog regionalnog razvoja, kazao je Gvozdenović.
Regulisana su time pitanja poput lakšeg prelaska međudržavne granice, razmjena iskustava i ekspertiza, podsticanja promocije turističke ponude, podrške investicijama u turizmu, konsultantskih sastanaka i načina njihovog održavanja i drugih pitanja od zajedničkog interesa.

U hali 1 Beogradskog sajma na zajedničkom štandu Crne Gore, pored Turistike organizacije Herceg Novi i NTO Crne Gore, prisutne su lokalne turističke organizacije: Budve, Bara, Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Cetinja, Berana, Kolašina, Nikšića, Mojkovca, Pljevalja, Žabljaka, Rožaja, Andrijevice, Plava, Bijelog Polja, Plužina, RTO Bjelasice i Komova, Montenegro Airlines, JDP „Morsko dobro”, turoperator „R-Tours Montenegro”.
Ove godine zaštitni znak crnogorskog i novskog štanda bila je mimoza, čime je uspješno nastavljena promocija Praznika mimoze Portonovi.

BUDVA I NOVI SAD U ZAJEDNIČKOM PROJEKTU
Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva i Turističke organizacije grada Novog Sada potpisali su protokol o saradnji u petak 28. februara, na štandu TONS na sajmu turizma u Beogradu.
Ovim Protokolom unaprijediće se već izuzetno kvalitetni pobratimski odnosi ova dva grada.
Uspostavljanjem ove saradnje radiće se na realizaciji programa i projekata od obostranog interesa, a sa zajedničkim ciljem obogaćenja i unaprijeđenja turističke ponude Novog Sada i Budve – saopštili su iz TO Budva.

HERCEG NOVI NA SAJMU TURIZMA U BUDIMPEŠTI

Turistička organizacija Herceg Novi, treću godinu uzastopno nastupa na međunarodnom sajmu turizma Utazas 2014. koji se ove godine održava od 27.02. do 02.03. u Budimpešti. Na sajmu su pored Turističke organizacije Herceg Novi prisutne i TO Kotora, TO Tivta, TO Bara i TO Cetinja, kao i crnogorske turističke agencije specijalizovane za mađarsko tržište. Od hercegnovske turističke privrede na štandu je prisutan Hunguest hotel Sun Resort.
Na ovogodišnjem 37. sajmu turizma svoje ponude predstavlja ukupno 500 izlagača iz 30 zemalja svijeta.
Već prvog dana održavanja sajma štand je imao posjete brojnih turističkih agencija i turoperatora sa ovog područja, kako bi uspostavili kontakte i međusobnu saradnju za predstojeću ljetnju sezonu.
Posjetioci štanda najviše interesovanja pokazali su za apartmanski smještaj, auto kampove, kao i za izlete u prirodi.
Prvog dana sajma na zajedničkom štandu gostovala je nacionalna Mađarska tv M1, a istog dana štand je posjetio i ambasador Crne Gore u Mađarskoj, Njegova Ekselencija g-din Mirsad Bibović, i sekretarka ambasade g-đa Borjanka Simićević.
Ambasador je pozdavio zajednički nasup i na taj način predstavljanje Crne Gore kao turističke destinacije mađarskom tržištu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code