Početna Društvo Tužba protiv Državne komisije za nabavke: I pored 65 hiljada eura, škola...

Tužba protiv Državne komisije za nabavke: I pored 65 hiljada eura, škola u Bijeloj ne može da sanira krov

12

Fiskulturna sala u matičnoj zgradi OŠ “Orjenski bataljon” u Bijeloj odavno već nije za upotrebu, budući da krov na nekoliko mjesta prokišnjava. Vlaga, memla a sada već i mahovina prekrile su veći dio zidova, zbog čega izgledaju jezivo.

Roditelji đaka sa pravom negoduju zbog moguće zaraze, djeca udišu memljiv zrak i neprekidno traže da se stanje popravi.

Picerija i restoran

Dobra vijest je da je još krajem decembra 2016. god Ministarstvo prosvjete uplatilo na račun škole 65 hiljada eura za trajno suzbijanje prokišnjavanja krova iznad fiskulturne i kino sale. Na tenderu je bio izabran i izvođač radova, međutim, kako nezvanično saznajemo, sve je „zakočio“ „Hidrograđevinar“ doo Nikšić, čija je ponuda odbijena kao neispravna.

Naime, OŠ “Orjenski bataljon” raspisala je 7. marta 2017. tender za izbor izvođača za rekonstrukciju školskog objekta, a 12. aprila 2017. donijela Rješenje kojim je ponuda firme Incom doo iz Podgorice ocijenjena kao ispravna i vrednovana kao najpovoljnija. Drugoplasirana je bila ponuda firme Eurozox takođe iz Podgorice, a ponuda Hidrograđevinara doo iz Nikšića odbijena je kao neispravna. Nakon toga, Hidrograđevinar doo uložio je žalbu, koja je usvojena, zbog čega je Državna komisija za kontrolu pstupka javnih nabavki poništila tender.

Zatim je OŠ “Orjenski bataljon” Upravnom sudu podnijela tužbu protiv Držvavne komisije za kontrolu postupka javnih nabavki, zbog povrede pravila postupka i pogrešne primjene materijalnog prava.

Postupak je u proceduri, što onemogućava početak radova.

Direktorica škole Jarmila Radović nije mogla dati nikakav komentar i pojasniti dalje situaciju, jer je, kako je kazala u resornom Ministarstvu, gdje se raspravlja o školskim donacijama. Naime, od donacija svakoj školi u Crnoj Gori trebalo bi da bude „skinuto“ 30% koje će dalje biti distribuirano u učeničke fondove.

12 Komentari

 1. Svasta a ko o cemu bijeljani o postenju I prici a sto se ne skupite I ne napravite nesto kada se toliko brinete o toj djeci ili samo pricate posto nista bolje u zivotu nemate nego o ogovaranju. U tome ste poznati toliko se nasikiraste za tu djecu da ce pecurke poceti rasti na zidovima. Pi pi postenje ajde pravite te bumbare I ne ogovorajte.

  1
  1
 2. Šta se u toj školi radi ovo je nista,dovoljno vam je pogledati karakter i obraz većine kadra.E roditelji dje vam je pamet bila da u tu rupu šaljete svoju djecu?

 3. Nastavnici u toj školi su toliko nestručni da djeci iz godine u godinu daju iste kontrolne ,iz casa u čas,sve ocjene su im totalno nerealne,uništavaju generacije djece koja izlaze,učeći ih da na pokvaren način dolaze do ocjena ko šta su i oni sami došli do posla,čast izuzecima kojih je jako malo.Direktorica visi Non stop na kamere,a djeca joj iz učionica kradu kontrolne ,nastavnici drže privatne casove svojim djacima a pojedini namještaju i takmičenja ,a u kada bi se tu zagrebalo ispod površine našlo bi se svašta za svakoga od njih,jadna djeca ko im predaje a još jadniji roditelji kome predadose djecu da im ih ući.o jau su zabavili i djecu i roditelje a bogati i neke bivše kolege koji im nisu dorasli!!!!!

 4. Cijela skola je tuga Bozija i sramota za nas prvenstveno Bijeljane. Nekada je bio ponos reci da dolazis iz OS “Orjenski bataljon” , a sada je ponizavajuce. U nevidjeno boljim uslovima su nam djedovi i ocevi ucili, a i mi isti za razliku od nase djece danas. To je ne dopustivo! Ali se dragi moji mjestani problemi ne rijesavaju pričama po ćošku i selu , nego se okupimo dje treba i preduzmimo nesto. Al se bojim da je malo takvih. Ista nam je stvar i sa Domom kulture, koji je bio centar i Novljana i Bijeljana i okoline, a sad???

  6
  1
 5. nekad je ova sala bila najbolja u cjeloj Novskoj opstini…. nekad su se irganizovale utakmice,takmicenja u karateu,a sada je tuga pogledati ove slike. Nukad vise nece biti direktora kao sto je bio gospodin Savo Lalovic,laka mu crna zemlja… pocevsi od direktorice,nastavnika,ne zna se ko je gori,a pri tom ni skola ne moze biti bolja. Tuga tuzna i sramota ko ovu skolu vodi. Pi,pi i pi. Uzas!!!!!

  11
  1
 6. Direktorica škole Jarmila Radović nije mogla dati nikakav komentar i pojasniti dalje situaciju,
  iz prostog razloga sto nju boli uvo za zdravlje djece.Doticna je partijski vojnik i niti
  moze,a niti smije da podigne glas i zatrazi pod hitno rjesenje situacije.
  Sramotno je direktorice da u ovom vijeku ucenici izvode aktivnosti u ovakvoj sali.
  I sama slika izgleda jezivo….Slikaj salu i posalji ministru prosvjete.
  Ako smijes to da izvedes…

  20
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code