Tužilačko zadržavanje za još dva Novljanina

Tužilačko zadržavanje za još dva Novljanina

2
Podijeli

Novljanima J.M. (36) i D.K. (42), koji su juče uhapšeni u nastavku policijske akcije “Boka”, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu Herceg Novi određeno im je zadržavanje do 72 sata, saznaje CdM iz izvora bliskog tužilaštvu.

Oni se terete da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Picerija i restoran

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u šest akcija koje su sprovedene u prethodnih mjesec dana izvršili pretrese na 103 lokacije na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliska lica.

“Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima”, saopštili su iz UP.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code