Početna Društvo U 109 PRIVATNIH APOTEKA U CRNOJ GORI LJEKOVI UZ RECEPT

U 109 PRIVATNIH APOTEKA U CRNOJ GORI LJEKOVI UZ RECEPT

0

Fond za zdravstvo potpisao je ugovore sa 109 privatnih apoteka, u kojima će građani od 9. marta moći da podignu ljekove na recept.

U Boki i Budvi ukupno je 19 apoteka u kojima će građani uz recepte podizati ljekove.
Ovim će biti omogućeno da građani podižu ljekove u privatnim apotekam, bez čekanja na refundaciju, što je ranije bio i jedan od većih problema. Biće riješen i problem nedostatka ljekova u državnim apotekama.
U Budvi i Tivtu su 4, Herceg Novom 6 i u Kotoru 5 privatnih apoteka. Prema riječima direktora Fonda, Kenana Hrapovića, građani će iduće sedmice na flajerima koji će biti proslijeđeni zdravstvenim ustanovama, biti detaljno obavješteni koje su to apoteke, na koji način mogu da podižu ljekove i o principima funkcionisanja tog novog modela između Fonda i privatnih apoteka.
Građani će moći paralelno da podižu ljekove u 45 apoteka Montefarma i u privatnim apotekama. Kako je naveo Hrapović, uslovi koje su te apoteke morale da zadovolje bili su dosta rigorozni. Fond će voditi dnevnu, sedmičnu i mjesečnu kontrolu privatnih apoteka kroz fakture, jer se moraju uklapati sa odobrenim sredstvima za ovu godinu.
Vlada je na predlog Ministarstva zdravlja usvojila novu listu ljekova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code