U 15. akciji 77 “torti za osmjeh“

U 15. akciji 77 “torti za osmjeh“

1
Podijeli

Deceniju i po pojedinci, nevladine organizacije, brojne crnogorske opštine, privrednici, političke partije, darivaju torte mališanima Dječjeg doma Mladost u tradicionalnoj akciji koju organizuje NVO Omladisnki centar. U jubilarnoj 15. “Torti za osmjeh” mališane Dječijeg doma obradovalo je danas 77 maštovitih torti.

Dvije trećine trajanja “Torte za osmjeh”, odnosno punu deceniju aktivan učesnik je Branka Bukovec iz Slovenije, žena sa velikim srcem, većim od razdaljine između Novog Mesta i Herceg Novog, kazala je u ime Omladinskog centra, Olga Vukmirović.

Picerija i restoran

– Sigurna sam da nije jedina koja je toliko redovna, ali svakako je posebna, jer pređe preko 600 km da bi bila sa nama. Divna ljudska duša koja svake godine dođe iz Slovenjije da bi donijela tortu – istakla je Vukmirović uz zahvalost svima koji su poslali torte, ili ih donijeli.

-Zahvajujemo svima od srca, iako smo svjesni da je naše „hvala“ u ovom slučaju pomalo izlišno, jer najveće hvala koje svi možemo dobiti i jedino koje zasta vrijedi jesu upravo – dječiji osmjesi- poručili su iz Omladinskog centra.

Djeca su goste dočekala uz srčanu dobrodošlicu, veliko gostoprimstvo, nudeći ono što su tražili – puno radosti i osmjeha.

Omladisnki centar Herceg Novi, kako je kazala Vukmirović, ponosan je na 15 godina trajanja, na ogroman broj torti prikupjlenih za to vrijeme, ali i na veliki broj posjetilaca, od kojih su neki prvi put put prošli kapiju Dječijeg doma, upravo povodom „Torte za osmjeh“.

Prigodan progam u Domu priredili su, uz pjesme klape “Stari kapetan”, Gradska muzika i mažoretke, članice mažoret kluba Lili i članovi NVO Maškare.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code