U 2018. godini sanacije ulica i nova igrališta na Toploj i Gomili

U 2018. godini sanacije ulica i nova igrališta na Toploj i Gomili

11
Podijeli

Naselja Topla i Gomila tokom 2018. godine dobiće nova dječija igrališta, Topla sportski teren, a u planu je i sanacija ulice Put partizanskih majki i puta koji povezuje Gomilu i Šištet. Tim povodom, teren su juče obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić.

„Agencija je izradila idejno rješenje sportskog terena na Toploj kojim smo veoma zadovoljni.. Sledeće nedelje treba da bude raspisan tender za izgradnju, posao vrijedan 40.000 eura. Ukoliko tenderska procedura bude završena u planiranim rokovima, radovi bi mogli da otpočnu prvog mjeseca 2018. godine“, kazao je potpredsjednik Opštine Konjević. Dodaje da će ugovor o održavanju terena biti sklopljen sa Mjesnom zajednicom Topla.

Picerija i restoran

Igralište će obuhvatati površinu na uzdignutom platou, uz postojeći betonski put ka Osnovnoj školi “Dašo Pavičić”, a zapadno uz granicu sa postojećim boćarskim terenom. U idejnom rješenju posebna pažnja je posvećna zadovoljavanju funkcionalnih i estetskih zahtjeva, maksimalnom očuvanju postojećeg zelenila i mjerama zaštite budućih korisnika sportskog terena. Po završetku radova, grad će dobiti novi, kombinovani sportski teren za košarku i odbojku, sa sportskim i urbanim mobilijarom.

U planu je i sanacija potpornog zida uz Osnovnu školu „Dašo Pavićić“, a na Agenciji je da izradi projekat. Na ovaj način bi se osigurala bezbjednost brojnih đaka i prolaznika i riješio problem koji traje više od deset godina.  U okviru planova za ovaj dio grada, namjera Opštine je i da asfaltira cijelu ulicu Put partizanskih majki i sanira ulicu koja povezuje Njegoševu („Novljanka“) i Šetalište Pet Danica.

Osim toga, Topla će dobiti dječije igralište u Ulici Mića Vavića.  Kako kaže Konjević, preduzeće „Contest“ izazilo je namjeru da gradu donira tri dječija igrališta od eko materijala, od kojih će jedno biti za mališane sa Tople.

„Poslije dugog niza godina rješavamo problem nelegalnih montažnih objekata na Gomili. Oni će narednih dana biti uklonjeni, kao i otpad, a najveći dio zasluga pripada Službi komunalne policije“, kazao je Konjević nakon obilaska. Plan je da upravo na ovoj lokaciji bude jedno od igrališta za djecu.

Važan projekat za mještane Gomile je i planirana sanacija ulice koja povezuje to naselje sa Šištetom. Projekat je urađen prije pet godina, ali od tada nije bilo pomaka, što aktuelna lokalna vlast namjerava da promijeni. Vrijednost ove investicije je oko 80.000 eura i ona će se naći u Budžetu Opštine za 2018. godinu.

11 Komentari

 1. Kad se sve to radi ne bi bilo lose sanirati pjesacku stazu koja vodi od “Dasa Pavicica ” pored Mupa do semafora,jer ograda je propala i nedostaje rasvjeta…Par varova na ogradi i 4/5 bandera je sitnica kad se vec ovoliko ulaze i radi

 2. A kad se planira ulice kroz Igalo, konkretno put u ul Skojevska, što vodi ka vrtiću. Kola parkirana na putu, garaža prazna, bar gornji deo a puta što ostaje da se može voziti, katastrofa, pogotovo na ulazu u ulicu i na parking. Netražimo mnogo samo da se malo asfalta baci po rupama i da se kola uklone.

 3. Sta je sa putem za Mojdez,kad ce druga faza.Reko ste pred izbore,u Septembru jos 50000,za dionicu od Sucepana do Mojdeza i put prema Suscepanu do crkve Sv Arhidjakona Stefana.

 4. Opet neke najave i obecanja silna ,pa ajde makar pocnite setaliste onih 150 m ,pa da mozete reci da nesto radite.Evo sad ce Nova godina ,pa Mimoza i eto sezone zacas

  17
  8
 5. Svaka cast Mica i Boro! Gomila mora da se sredi! Ovako se vodi racuna o gradu. Samo ovakvi detalji uljepsavaju grad! Puno je stanovnika na Gomili koji ocekuju Vasu obavezu ili duznost da sredite Naselje! Do sada je bilo samo kozmeticki!

  30
  8

Ostavite komentar

*

code