Početna Društvo U administraciji “zaglavila” inicijativa da Drenovik bude Mjesna zajednica, Savinjani prikupljaju potpise

U administraciji “zaglavila” inicijativa da Drenovik bude Mjesna zajednica, Savinjani prikupljaju potpise

20

U naselju Drenovik iznad Igala rješavaju se polako i postepeno dugogodišnji komunalni problemi, najviše na inicijativu i samoorganizovanjem mještana. Osposobljen je dio putne infrastrukture i javne rasvjete, a kako je najavljeno, tokom sljedeće godine naselje će dobiti i kilometar kanalizacione mreže.

Mještani vjeruju da bi njihovo naselje brže napredovalo da imaju sopstvenu Mjesnu zajednicu. Zahtijevaju da Drenovik dobije takav status i bude izdvojeno iz MZ Igalo, ali već dva i po mjeseca od podnošenja peticije i inicijative nemaju povratnu informaciju.

Peticiju je potpisalo blizu stotinu mještana, a onda je ona predata Građanskom birou početkom septembra.

Predsjednik Opštine Stevan Katić za Radio Jadran kaže da mu ta peticija još nije dostavljena, ali da će svaka inicijativa pojedinca, grupe građana ili političke organizacije biti razmatrana:

– Još nijesam zvanično dobio tu inicijativu, ali će se ona svakako naći pred odbornicima na Skupštini, koji će da odluče da li će to biti za njih prihvatljivo ili neće – kaže predsjednik Opštine.

U međuvremenu Katić je informisan da je u toku prikupljanje potpisa kako bi naselje Savina dobilo status Mjesne zajednice. U tom slučaju više i ne bi bilo dio MZ Herceg Novi:

– To je, po meni, možda i ispravnije, s obzirom da je riječ o velikoj površini, možda čak i većoj od Drenovika. Međutim, kabinet i Skupština nijesu još uvijek dobili te inicijative. U slučaju da se izglasa novi status ovih naselja, to bi zahtijevalo i izmjenu Odluke o teritorijalnoj organizaciji, koja bi “prepoznala” još jednu ili dvije Mjesne zajednica”, objašnjava on.

Opština Herceg Novi sada ima  21 gradsku i seosku Mjesnu zajednicu.

20 Komentari

  • sta nije u vinklu?
   covjek radi i ulaze, svi su bili zaposleni + drzali prodavnicu …
   Da je kuca zavrsena , da je postavljena pvc bravarija, uradjena fasada, kovana ograda i auto ispred kuce vrijednosti od bar 3000 pa da kazes…
   usput jedan je od rijetih koji se brine za naselje , pogotovo za razliku od ovih koji pored sve muke pustaju kanalizaciju po ulici…
   pozdrav od komsije…

   3
   1
 1. Dako i ovu rasvjetu prvo ko pogleda kroz drenovik jer se ide kao da treba kakav horor film da se snima.a zaludu nova i moderna.sve led sijalice a nijedna ne radi

  15
  1
  • Alo, da nijeste prstom mrdnuli, pitajte prvo lidera GDS-a, Misela Ogurlica pa ako on kaze – davaj, davaj, onda je sve OK, za sada vi je dosta Republika, sto cete raditi jos i sa mjesnom zajednicom.

   4
   1
  • Pozdrav i svaka čast za kuću Nikolića, pravi domaćini Drenovika. Najveće zasluge za kanalizaciju i budući put imaju oni jer su uporni i vrijedni. Zbog vas, Milana Jančiča, Danijele i ostalih, računajte na podršku SNPu.

   9
   15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code