“U agoniji” Miroslava Krleže na sceni Dvorane Park

“U agoniji” Miroslava Krleže na sceni Dvorane Park

1104
0
Podijeli

Predstava “U agoniji”, Narodnog pozorišta iz Beograda i producentske kuće Beo art 2015, po tekstu Miroslava Krleže, biće izvedena večeras u Dvorani Park, u 20:30 časova.

Režiju i adaptaciju komada potpisuje Ana Đorđević. Glavne uloge tumače Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić.

Picerija i restoran

– Shvatanje je tragični događaj. Ono je rušenje deluzija. A nakon njega slijedi: šta poslije ovoga? Stvarnost nam se pokazala onakvom kakva jeste i poziva nas da se pred njom odredimo. Možemo da se odredimo samo na dva načina: da je prihvatimo i prilagodimo joj se, ili da se protiv nje borimo i onda kada bitka djeluje unaprijed izgubljenom. Savitljive, praktične ličnosti, kao što je advokat Ivan Križovec, prihvataju stvarnost koju su otkrili. Ali, ima i onih ličnosti koje, nakon shvatanja, odbijaju da igraju po novotkrivenim važećim pravilima po kojima svijet funkcioniše. Takva je ličnost Laura Lenbah i ovo je priča o njenoj strastvenoj i autodestruktivnoj čežnji ka apsolutnoj pravednosti  – kaže rediteljka Đorđević.

Prodaja ulaznica, po cijeni od 5 eura, na blagajni Dvorane Park, od 9 do 12 i od 17 do 20:30.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code