Početna Društvo U akcijama policije u Boki Kotorskoj zaplijenjena velika količina narkotika

U akcijama policije u Boki Kotorskoj zaplijenjena velika količina narkotika

1

Crnogorska policija je na području opština Herceg Novi, Kotor i Tivat od početka godine podnijela 12 krivičnih prijava protiv 40 osoba zbog osnovane sumnje da su preprodavali narkotike  i 26 krivičnih djela zbog stvaranja kriminalne organizacije, saopšteno je iz Uprave policije.

U tom periodu protov 39 osoba podnijete su prekršajne prijave zbog posjedovanja narkotika za ličnu upotrebu i njihovog uživanja na javnim mjestima.

Policija je u 51 akciji zaplijenila 14 kilograma marihuane i skanka, 46 grama amfetamina, 69 komada ekstazija, 11 komada buprenorfina i manju količinu kokaina.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su nadležnom Višem državnom tužiocu u Podgorici u ovom periodu podnijeli su krivične prijave protiv  troje punoljetnih i dvoje maloljetnih Novljana.

Krivična prijava podniejta je protiv A. R. (28) iz Nikšića, kada je prekinut lanac krijumčarenja marihuane iz Crne Gore prema zemljama Zapadne Evrope. U toj akciji, 1. aprila ove godine na Graničnom prelazu Debeli brijeg, zaplijenjeno je oko 13,3 kilograma marihuane.

Policija ove akcije sprovodi na mjestima koja su kroz saradnju sa građanima identifikovana kao mjesta na kojima se okupljaju osobe koja se bave zloupotrebom i prodajom opojnih droga.

Početkom ove godine Odsjek za borbu protiv droge zajedno sa Specijalnim policijskim odjeljenjem i po nalogu Specijalnog državnog tužioca realizovao je predmet Barba, u kojem su procesurini pripadnici tri organizovane kriminalne grupe za koje se sumnja da su se bavile krijumčarenjem većih količina marihuane i heroina preko teritorije Crne Gore.

Tada su u dvije akcije protiv 29 osoba podnijete tri krivične prijave zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

1 komentar

  1. U 51 akciji 14 kg pa vi ste onda pretresali pogrešne osobe treba one od kojih su oni kupili uhapsit eeeeeee al to je malo tjeze……u 51 kafic da udjes i pretreses omladinu uvece naso bi toliko.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code