Početna Kultura U aprilu Strip vikend posvećen Tihomiru Tikulinu

U aprilu Strip vikend posvećen Tihomiru Tikulinu

3

Nakon što je u prethodnoj godini bio jedini festival koji se u Herceg Novom održao u originalnom obliku i sa kompletnim šestodnevnim programom, Hercegnovski strip festival (HSF) u istom tempu nastavlja i u 2021. godini i priprema šesti Strip Vikend koji će se održati od 16. do 18. aprila. Specijalni gost festivala biće Tihomir Tikulin Tico, jedan od najznačajnijih ličnosti hrvatske strip scene i dugogodišnji prijatelj Festivala.

„Ideja da Tico bude glavni gost ovogodišnjeg Strip Vikenda rodila se još prošle godine, tokom petog izdanja ove manifestacije. Naime, Tico je 2021. proslavio pedeseti rođendan, što je značajan lični jubilej, a nama povod da mu posvetimo posebnu pažnju i odamo priznanje za sve što je uradio za našu organizaciju, naš festival i Herceg Novi kao grad“, objašnjavaju organizatori ističući da Udruženje ljubitelja stripova nastavlja svoju misiju promocije devete umjetnosti i organizacije kulturnih događaja na ponos Herceg Novog.

Ovogodišnje izdanje Strip vikenda će pružiti priliku da posjetioci vidje izložbe različitih strip pravaca Ticovog stvaralaštva od humorističkog i geg stripa do realističkih stripova i ilustracija.

„Održaćemo ponovo radionice za mlade ljubitelje crtanja, jer one naprosto ne mogu izostati iz vikenda posvećenog čovjeku koji je najveći dio svog života posvetio pedagoškom radu. Predstavićemo Ticov fanzin „Endem“ ali i ekskluzivno promovisati strip Gorana Jovovića i Enisa Čišića „Dogodilo se u Harlemu“ čiji je Tico izdavač i za koji je uradio letering, specijalne efekte i pripremu za štampu. Program će pratiti i sve ostale aktivnosti na koje su ljubitelji stripa na ovim prostorima navikli, a to su crtanje za fanove, crtanje na majicama, berza stripa“, najavljuju iz HSF-a. ..

Kao što je to bio slučaj u septembru prethodne godine tokom festivala, iz HSF-a podvlače da će i u aprilu sve programe prilagoditi i organizovati u skladu sa aktuelnim mjerama za suzbijanje pandemije korona virusa.

„Za datum održavanja Strip Vikenda smo tako od starta planirali sredinu aprila jer smo procijenili da će tada situacija biti jasnija i pogodnija. Pokazalo se da je početna procjena bila ispravna, pa se jednako nadamo da će se stvari odvijati najbolje za naše građane u narednih mjesec i po, te da će mjere za suzbijanje pandemije dati rezultate i da ćemo svi zajedno moći uživati u stripovskim sadržajima na proljeće“, zaključuju iz HSF-a.

3 Komentari

 1. U rubrici kultura nije bilo ni riječi o zimskom salonu.To je nešto nepojmljivo.Kultura se dezavuiše sve više i više. A salon šta reći ,možda je ništa najbolji komentar A ako je ništa najbolji komentar, kuda sve to vodi. Jedina svetla tačka,ponavljam jedina je da je salon ipak održan. Ali kako to objasniti mladima kojih je sve manje da ih to uopšte interesuje. Salon je centralna tačka kulturnog života grada a mnogi ga željno očekuju , nažalost sve veći broj odlučuje i da ga ne posjeti.Mogao bih i dalje i možda bih i želeo još mnogo toga da kažem ali ne mislim da je ovo pravi trenutak .Nadam se da će pandemija proći a salon dočekati Godoa u budućnosti.

 2. I opet ce se pjanciti i zderati po kafancinam, puniti džepove svojim kafedzijama, plaćati dnevnice, avione, apartmane kusom i repatom.
  Sve iz našeg džepa.
  A kao, kulturna manifestacija.
  Sprdnja i rasipnistvo.

  3
  4
  • Ovako “misaono” može da komentariše samo potonji zajedljivac i neznalica, jer normalan čovjek ne bi ovim riječnikom “pohvalio” ovu novsku kulturnu manifestaciju. G-in Tihomir Tikulin je odavno afirmisan u svijetu stripa i kao crtač i kao pedagog. Kada sam ispred njegovog imena stavio G-in, onda sam mislio da je on to u pravom smislu te riječi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code