U autobusu na Debelom brijegu otkriveno 64 kg skanka, dva putnika lišena...

U autobusu na Debelom brijegu otkriveno 64 kg skanka, dva putnika lišena slobode

1
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg su sinoć na Graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolom autobusa, na izlazu iz Crne Gore, otkrili oko 64 kilograma skanka. Dva lica, putnici u autobusu, su lišena slobode jer je kriminalistička obrada ukazala na sumnju da droga pripada njima.

Naime, službenicima Uprave policije je sinoć oko 20,00 časova, na graničnom prelazu naše države sa Republikom Hrvatskom – Debeli brijeg, od strane vozača prijavljeno da se u autobusu crnogorskih registarskih oznaka, u tri kofera, nalaze pakovanja sa sadržinom nalik na opojnu drogu marihuana.

Picerija i restoran

Policijski i carinski službenici su kontrolisali pomenutii autobus, koji saobraća na liniji Podgorica – Zagreb. Policijski i carinski službenici izvršili su kontrolu vozača, konduktera, putnika i prtljaga. S obzirom da vozač i kondukter nijesu znali čija su tri kofera, a svi putnici su negirali vlasništvo nad koferima, sproveden je detaljan pregled a potom i kriminalistička obrada.

Nakon izvršenog detaljnog pregleda, u tri kofera je pronađeno 59 pakovanja pravougaonog oblika i različite težine, u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se posumnjalo da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank. O svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su u saradnji sa nadležnim tužiocem preduzeli dalju kriminalističku obradu i postupanje.

Sprovedenom kriminalističkom obradom identifikovana su lica za koja se sumnja da su imala namjeru da drogu prokrijumčare preko granice. Radi se o dva državljanina Republike Albanije, A.F. (39) i V.K. (24), koji su autobusom putovali kao putnici.

Sumnja se da su ova dva lica pokušala da skank, radi dalje prodaje, preko Crne Gore prokrijumčare u Republiku Hrvatsku.

A.F. i V.K. su lišeni slobode i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvršenim mjerenjem 59 pakovanja utvrđeno je da ukupna bruto masa zaplijenjenog skanka iznosi 63.771,00 grama.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code