U avgustu nastavak akcije “Podijelimo teret 4”

U avgustu nastavak akcije “Podijelimo teret 4”

2
Podijeli

Elektroprivreda Crne Gore je prije tri godine pokrenula akciju PODIJELIMO TERET kako bi domaćinstvima, koja imaju dugovanja po osnovu utrošene električne energije, omogućila da dug što jednostavnije otplate. Imajući u vidu da je akcija  odlično prihvaćena, kao i da je interesovanje potrošača veliko, 1. avgusta počinje još jedan ciklus ove akcije, PODIJELIMO TERET 4.

epcg press 220716Akciji se mogu pridružiti svi potrošači iz kategorije domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 2 prije dvije godine. Akcija traje od 1. avgusta do 31. Oktobra, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Picerija i restoran

Domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa. Potrošači koji se akciji priključe u avgustu treba da imaju izmirene račune za april, maj i jun, za priključenje akciji u septembru treba da budu izmireni majski, junski i julski račun, a za potpisivanje ugovora u oktobru, potrošači treba da imaju izmirene račune za jun, jul i avgust. Od trenutka potpisivanja ugovora, i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom ugovoru neće se obračunavati zatezna kamata. Da bi Ugovor o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20€ i tekući račun.

”Akciji Podijelimo teret od početka njenog pokretanja, priključilo se 37.683 domaćinstava. Trenutno je aktivno 18.838 protokola, a 3.185 domaćinstava je kroz akciju u potpunosti izmirilo svoja dugovanja i prešlo u redovne tokove plaćanja. Akcija je, između ostalog, doprinijela i zaustavljanju trenda rasta dugovanja domaćinstava. Koristi za potrošače koji se priključe akciji su velike, ne moraju da brinu o isključenjima, ne obračunava im se dodatno zatezna kamata i u tom smislu uvjereni smo da smo mnogim domaćinstvima olakšali da počnu da otplaćuju dugove”, naglasio je direktor FC Snabdijevanje, Vladimir Bojičić.

Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane Ugovore o izmirenju duga.

Napominjemo da će se za potrošače iz kategorije domaćinstva koja nijesu prevela brojila na svoje ime, primjenjivati posebne procedure u smislu dobijanja ovlašćenja za korišćenje mjernog mjesta ili preuzimanja obaveze da će u određenom roku pokrenuti proceduru za promjenu vlasništva nad brojilom, navode iz Elektroprivrede.

2 Komentari

  1. Kako mogu ponuditi na potpis ugovor i prisiliti da se prizna zastareo dugovanje po zakonu o obl.odnosima….zar nije krivicno djelo uzimajuci u obzir visinu i broj fuznika…

  2. Ovo dođe kao struja na kredit,a navodno bez kamate,jer niko ne zna što mu se sve naplaćuje u onaj nesretni obračun.Odlično je sve,još se i nagrade dijele.

Ostavite komentar

*

code