Početna Društvo U Baošićima iza ponoći izgorjela kamp kućica

U Baošićima iza ponoći izgorjela kamp kućica

3

U privatnom kamp naselju Mužinići u Baošićima nakon ponoći izbio je požar u kamp kućici. Gost koji je koristio uspio je da izađe na vrijeme, prije nego što je kompletno izgorjela. Ostao je bez dokumenata.

dav

Prvi su na intervenciju stigli vatrogasci iz DVD Bijela, kaže nam predsjednik Marko Vujisić:
„Požar, koji je izbio u 01:55 h prijavile su komšije. Dva pripadnika DVD Bijela odmah su se uputila na mjesto požara sa jednim vozilom, a ubrzo i jedna cistijerna Službe zaštite i 3 pripadnika“, kaže on.

Picerija i restoran

Ovo je kako navodi, bila prva ozbiljnija i veća intervencija u ovoj sezoni, za društvo koja trenutno broji 8 dobrovoljaca.

Oni „obezbjeđuju“ potez od Đenovića do Kamenara, a u slučaju potrebe, pomoć u ljudstvu i tehnici pruža im Služba zaštite i spasavanja.

U DVD bi voljeli da im se što više mladih priključi, koji bi na dobrovoljnoj osnovi makar tokom sezone, zajedno sa njima sprječavali širenje požara odnosno njegovo brže gašenje.

Stoga iz DVD Bijela pozivaju zainteresovane koji žele da se oprobaju u ovom pozivu, da im se priključe. Nikakvi posebni uslovi nijesu neophodni, a pripadnici društva obezbijediće im sedmodnevnu obuku za rukovanje opremom (PP aparat, pile, pumpe i slično) i vozilima, uz osnove pristupa opožarenom mjestu i gašenju.

Prostorije DVD Bijela nalaze se u Domu kulture u Bijeloj, preko puta ambulante Doma zdravlja, gdje bi trebalo da ostanu dvije godine.

DVD Bijela postoji već godinu i po.

3 Komentari

 1. Koliko ja znam kampovi su zakonom zabrnjeni posebno ove kućice iz praistorije koje su u stanju raspada ! A ima ih na par lokacija u velikom broju bas u Baošićima!
  To nam je taj elitni turizam!

  1
  1
 2. Neka su Bijeljani skočili, da se ne obametaju oni iz Meljine. Ionako su se zabili u onu rupu i ne vide niđe ništa, nego ih građani navode.

  3
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code