Početna Društvo U Baošićima se izlile septičke jame

U Baošićima se izlile septičke jame

18

Izlivanje septičkih jama nije samo nedopustiva pojava u naselju Drenovik, iznad Igala, već se to dešava i u Baošićima.


Mještani i zaposleni u info turističkom punktu u Baošićima nam javljaju, uz fotografije koje sve ilustruju, da se u tom mjestu, kod marketa Idea, na magistralu izliva kanalizacija. Nemoguće je prići objektima, jer su feklane vode svuda, navode oni.

Provjerili smo u Komunalnoj policiji i saznali da im niko nije prijavio problem, ali da je vjerovano riječ o vodi i radovima na saniranju mreže koje izvodi „Vodovod i kanalizacija“.

Na žalost, nije tako, jer nam je direktorka tog hercegnovskog preduzeća, Olivera Doklestić, potvrdila da su se izlile septičke jame. To nije stvar „Vodovoda“, ali radnici tog preduzeća uprvao pomažu da se stanje sredi.

Ostaje da se ispita kako su objekti koji imaju septičke jame primljeni i kakve je dozvole dao nadležni Sekretarijat za komunalne djeltnosti. Jer, odžavanje i funkcionisanje nije nadležnost „Vodovoda i kanalizacije“ , koji samo po pozivu septičke jame prazni, objašnjava Doklestić.

– Dobro bi nam došao canal-jet, specijalizovani kamion za pražnjenje prepunih cjevovoda kanalizacije, za očepljenja i pražnjenja jama. Takav specijalni kamion ima ulcinjski Vodovod. Pokušaćemo da ga dobijemo za ispomoć – kaže nam Doklestić.

U svakom slučaju, ružna situacija i slika za naš turizam.

Reagovala komunalna policija

U međuvremenu načelnica Komunalne policije, Marija Andrić nam je potvrdila da je stigla prijava iz Baošića i da je njihova ekipa odmah pošla na teren. Utvrdila je da se u Baošićima, u neposrednoj blizini gdje se izvode i radovi na vodovodnoj mreži, izlivaju i otpadne vode iz septičkih jama u potok.
Dat je nalog stanarima i vlasnicima da odmah isprazne prepunjene septičke jame u ovom dijelu naselja kojim još nije prošao kolektor.

18 Komentari

 1. CARE KOJI SEBE NAZIVAŠ “ISTINA”, PA VODOVOD NE GRADI KANALIZACIJU. ZADATAK VODOVODA JE DA ODRŽAVA IZGRAĐENO. VIŠE DSI MOGAO DA NAUČIŠ NEŠTO.

 2. Izliva se kanalizacija, a pored se popravlja vodovodna cijev.
  Bruka! Otrovat cete gradjane na Rivijeri. Da li se pitate ko radove kontrolise?
  Da li se vrsi ispiranje i dezinfekcija cjevovoda?????

  • Evo od kad sam se rodila vlada u cijeloj drzavi i zestoko to osjecam na svojoj kozi cijeli zivot.nemojte molim vas da ulazimo dublje u raspeavu .unistili su cijeli herceg novi mislim da to svi znamo dobro,zalosno

 3. U vecoj su prednosti stanovnici na obali rijeke Sutorine jer vecina njih je cijevi iz septicke stavila na samu obalu rijeke zakamuflirala rastinjem cijev i eto praznjenja.O tome je pokusao pisati i apelovati gospodin Ljubo Radoicic ali ga niko nije slusao ili dao otpor tome pa se turisti na uscu Sutorine a i velikog dijela igala kupaju u g…..a.Svi srecni i zadovoljni.

 4. U BaosicimaIspod puta ulica, pored Ledy Line butika ,rijesili su Taj problem izlivanja tako sto su probusili septicku jamu da lijepo curi I oticu sve fekalije kanalom u more. Nema placanja praznjenja, a od smrada okolo Jos Niko nije umro. A nesmiju da prijave jer je ocito Neko bitan to uradio.

  15
  • Prijavljuje se non stop jer plivamo u smradu i g*****a, ali komunalna po nalogu V.D.-ovke njihove nekad dodje nekad ne, al nista jos konkretno ne učiniše! Kažu virus hara… prije bi reko davimo se u g******a!
   Olivera svaka t8 je ka Njegošu!
   “Ostaje da se ispita kako su objekti koji imaju septičke jame primljeni i kakve je dozvole dao nadležni Sekretarijat za komunalne djeltnosti.”
   Samo sto to mece nikad jer vi trebalo zatvorit i jedne i druge!

 5. Gospodjo Dolestic sada nije vasa nadležnost ali kad treba platiti onda jeste .Zasto na računu naplacujee decenijama potrosacima sa Kamenara stavku kanalizacija itd a niste se udostojiti ni metar cijevi ugraditi.Vi ste jedno parazitsko preduzeće politički iskonstruisano da zivi na ledja ovog naivnog naroda.

  31
  9
 6. Pa fekalije se ne izlivaju samo u Baošićima.Na mulu ispred tunela na Toploj to se radi svaki dan.Bio sam prisutan kad su mještanke došavši drugi dan na plaži uzele metlu i kantu da operu mulo,na očlgled svif gostiju i njihovih foto aparata.Pa se pitam koja slika ovog grada odlazi u svijet.

  31
  2
 7. Hahaha otrkili su Ameriku. Kakvi kraljebi,cijela rivijera i ostali dio grada smrdi a pogotovo Meljine,sve zahvaljujuci ovim novim na vlasti koji obecavaji sve a ne rade nista. Hvale se infrastrukturom ,za nevjerovat. Sada građani moraju da ispastaju njihov nerad.

  29
  4
  • A sto nam je sve cvjetalo i mirisalo dok je dps vlado ,a mirise nam i cvijeta cijela drzava od njih ,cutite jadni ovi se makar trude da nesto urade pa kakvi su da su ,nijesu idealni ali su bolji od dps.ps . nijesam ni za jedne ni druge ali samo kazem istinu

   8
   9
   • Bety boop# Onda nista,bolji su ovi od Dps-a,evo i ja se slažem ,a šta dalje-smrdi .ne odnose smeće,ne ćiste ulice,u Opštini totalni kolaps,korupcija je na najvišem stepenu od osnivanja,itd.
    Ne moraš odgovarati ,ja se sa svim slažem što ti kažeš.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code