Početna Društvo U Baošićima uređuju mjesto

U Baošićima uređuju mjesto

16

Mjesna zajednica Baošići u proteklom periodu uspješno je realizovala nekoliko manjih infrastrukturnih projekata radi unaprijeđenja i poboljšanja života za mještane.

foto: Fb stranica MZ Baošići

Na putu do crkve Sv. Nikole napravljena je česma sa klupom, namijenjena mještanima zaseoka Zaušje, vjernicima i svima koji dionicu do crkve koriste za šetnju.

Kako je saopšteno iz MZ Baošići, saniran je problem vodosnabdijevanja sa izvora Vrutak. Sada voda nesmetano teče prema svima u tom predjelu koji je decenijama koriste, a koji su imali periodičnih problema sa dotokom vode. Popravljen je i kvar na česmi kod mjesnog groblja kod crkve Sv.Nikole, koji je često prouzrokovao zastoj u snabdijevanju vodom.

foto: Fb stranica MZ Baošići

Dok je na snazi bila zabrana okupljanja i korišćenja igrališta, MZ Baošići popravila je mobilijar na dječijem igralištu kod područne jedinice OŠ Orjenski bataljon.

Nakon dužeg perioda, u funkciji je ponovo česma na spomen obilježju “Spomen česma” ispred Doma kulture. U tome im je pomoć pružila tehnička ekipa Vodovoda i kanalizacije doo.

„Za sve nas mještane, ovaj spomenik predstavlja spoj istorije, poštovanja i tradicije, te se tako prema njemu moramo i ophoditi“, poručili su iz MZ Baošići.

Spomenik su 1962.g. podigli Baošićani u čast palim borcima II Svjetskog rata, rodom iz Baošića.

16 Komentari

 1. Pitanje za Katića. Šta ste uradili na rivijeri zadnjih godina NIŠTA. Toliko upadljivo Lučić i ti vučete u Igalo i Sutorinu da je postalo tužno i smiješno . Vidimo se u maju.

  3
  4
 2. Baošićani pozdravlja a Bečić i vas i vaše Kosovo za koje ste, između ostalog litijali!!! Đuka i Samardžić zajedno sa njim za ručicu sa Bogdanovićem🤣

  13
  7
 3. Ovo djecije, fudbalsko i kosarkasko igraliste kod osnovne skole je napravila MZ Baosic a MZ Djenovic nije ucestvovala u izradi. I sad ga je MZ Baosic upotpunosti renovirala i ako je teritorija MZ Djenovic. Kada su upitanju nasa djeca nema potrebe gledati cija je teritorija ali je mogla i MZ Djenovic ovo da sredi. Svaka cast za MZ Baosic koja je uradila dosta i u svakom djelu baosica po nesto.

  12
  5
 4. Bravo za MZ Baosice,bravo za Demokrate!
  Stara izreka Kaze :” Daj nekome vlast i vidjeces kakav je neko”.
  Rezultati u Baosicima govore da su Demokrate postene,casne,sposobne patriote postujuci komsije Hrvate,Albance,Crnogorce,Srbe,Muslimane!
  Poštovani Novljani ovi ljudi rade za napredak mjesta,grada i to se za kratko vrijeme vidi.
  Zato pozivam moje Novljane,da u sto vecem broju glasaju za proevropsku, vizionarski orjentisanu partiju!
  Demokratama je jedini cilj visok zivotni standard gradjana!.
  Ko se izjasnjava kao Srbin, Crnogorac,Albanac,Hrvat,Musliman je pravo svakoga covjeka i Demokrate istim ocima gledaju i tretiraju svakoga gradjanina!
  Za Demokrate cije ce sposobno,posteno upravljanje i vodjenje gradom i Drzavom uskoro dovesti do povećanja plata,penzija, tj.boljeg zivota svih gradjana Crne Gore!
  U životu za sve je potrebno vrijeme,ali uz postene ljude,prave patriote sa dobrim namjerama ce sve biti brze realizovano!

  12
  18
 5. Sve pohvale za MZ Baošići,kao i za predsjednika MZ Djura Cvjetkovića koji je svaki put kada bi uputili neki zahtjev MZ srdačno i odgovorno izlazio u susret…Nikad bolje nije funkcionisala MZ i nadamo se da će tako i dalje biti.👏

  23
  3
 6. Ovo igralište je u Đenoviću (na granici) a napravile su ga zajedno MZ Đenović i Baošić 2014, kao i sportski teren za školu iznad.

  15
  2
 7. Slučajno su brzo izbori😂😂😂😂😂. Jadan ovaj narod , srecom nigdje ne putuju , vidjeli bi da ne bi ni trebalo izaći na glasanje ,jer nemate za koga. Zovu vas prihatelji partijski službenici da se uključite u izbore, popovi , a vi kao magarci za njima. Njima dobro a vama uvijek isto

  12
  20

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code