U BARU UHAPŠEN PIROMAN N.Ž IZ NIŠA

U BARU UHAPŠEN PIROMAN N.Ž IZ NIŠA

125
0
Podijeli

fire_hillSlužbenici kriminalističke policije Područne jedinice Bar su danas lišili slobode N.Ž. (61), iz Niša sa privremenim boravkom u Sutomoru i podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

N.Ž. je u kasnim večernjim časovima koristeći novinski papir zapalio na više mjesta sasušenu travu i korov u svom dvorištu koje je očistio prethodna dva dana, nakon čega je vatra zahvatila obližnju šumu – navode iz Uprave policije.

Picerija i restoran

Tako je oko 23:30 časova, u naselju Brca u Sutomoru, došlo do požara većih razmjera koji se usljed jakog sjevernog vjetra brzo širio prema stambenim objektima u naselju Brca, a zatim preko željezničke pruge i magistralnog puta prema hotelima “Korali’’ i “Južno Mor’’ u Sutomoru.

Zbog opasnosti po stanovništvo i imovinu usljed požara koji se brzo širio pod uticajem jakog sjevernog vjetra pristupilo se hitnoj evakuaciji stanovništva iz naselja Brca u Sutomoru, gostiju iz hotela “Korali’’ i “Južno Mor’’ kao i stanovništva u blizini , dok je magistralni put Bar-Sutomore bio zatvoren za saobraćaj.

Požar je zahvatio šumu i rastinje oko naselja i proširio se na prostor prečnika oko pet kilometara iznad Sutomora. O događaju je obaviješten nadležni tužuilac u Baru po čijem nalogu su službenici kriminalističke policije Područne jedinice Bar izvršili uviđaj.

N.Ž. je danas, uz izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden Osnovnom državnom tužiocu u Baru na dalju nadležnost

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code