Početna Oko nas Budva U Bečićima 3. Future Tourism Konferencija o digitalnoj transformaciji u turizmu

U Bečićima 3. Future Tourism Konferencija o digitalnoj transformaciji u turizmu

0

Predavanjima nekoliko eminentnih marketnig i PR menadžera, te istraživača i vlasnika web sajtova, u amfiteatru Mediteran Hotel&Resort u Bečićima počela je Future Tourism Konferencija, koju organizuju Međunarodno udruženje studenata turizma i hotelijerstva (IASTH), zatim Studentska organizacija „Turist” i Fakultet za turizam i hotelijerstvo iz Kotora.

Future Tourism konferencija okuplja učesnike iz 10 zemalja Evrope, a trajaće još sjutra.

Glavna tema skupa je „Digitalna transformacija u turizmu”. Trend koji svakim danom dobija sve veći značaj. Turizam je jedna od najbrže rastućih djelatnosti u svijetu. Sama priroda turističke djelatnosti čini je idealnom za primjenu digitalnih tehnologija.

Među predavačima koji su se prvi dan konferencije predstavili bili su vlasnica sajta Snajka de madre Martina Anđelković, direktor marketinka A&P DOO Pepsi Srbija Marko Cvetković, suosnivač sajta digitalizuj.me i direktor programa Spark.me Vladimir Vulić i drugi.

Program konferencije biće nastavljen danas predavanjima na temu primjene digitalnog marketinga u turizmu, koje će održati vlasnik Digitalne agencije Digispot, Boško Kovačević, vođa departmana za marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Splitu, Neven Šerić, zatim vođa tima booking.com-a za Crnu Goru i Dubrovačko-neretvansku županiju Vlatko Pavlović, kao i glavni arhitekta u kompaniji Travelposr, Majk Kroučer.

U drugoj sesiji predavanja od 14:30 predstaviće se direktor MICE Knwledge Rob Dejvidson, zatim suosnivač Conventa Gorazd Čad, kao i član tima Pakkuset Oslo Denis Uhoda. Tema će biti MICE turizam, odnosno kongresni vid ove privredne grane.

Prvu sesiju sjutra obilježiće tema Novi trendovi u hotelijerstvu, a predavanja će imati Trener šampiona Nikola Čanak, zatim asistenet na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Singidunim univerziteta Dušan Borovčanin, menadžer za tržište Balkana kompanije GuestJoy Miloš Arambašić i direktor prodaje i marketnimga u T-nest resortu Lenardo Buzov Vulas.

Druga sjutrašnja sesija biće posvećena temi Reveneue Management,  o čemu će govoriti menadžer u Regent Porto Montenegro Binta Dioum, zatim predstavnik prodaje i marketinga PHOBS Mirela Muslić i direktor prodaje TravelClick, Nikola Marković.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code