U Bigovi vatra se primakla naselju, svi gase, osim žena

U Bigovi vatra se primakla naselju, svi gase, osim žena

9
Podijeli

Na poluostrvu Luštica, u susret drugoj besanoj noći, borba s vatrom ne prestaje. Mnogo je požarišta koja odjednom probudi sjeverac, a najkritičnije je prema Bigovi.
– Gori sve živo okolo. Vatra je stigla skoro do Bigove, zapaljeno je područje od Grabovca do našeg naselja, prema maslinadi, do blizu Plavih horizonata. Nadamo se da vatra neće preći put i zahvatiti kuće – kazao je Radiju Jadran, predsjednik MZ Bigova, Stevan Lazarević.
On potvrđuje da su prisutne vatrogasne i policijske snage iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, dobrovoljci, preduzetnici s cistjernama Magud, Lazarevići, Štilet, mještani Bigove, Lješevića..
– Svi su mobilisani, a gori na sto strana, jer vjetar prenosi plamen. Samo žene još nijesu uključene – priča Lazarević. Ljudi nijesu u panici, ali nije nimalo prijatno, jer niko ne zna šta donosi noć.

Ugroženo područje oko podne obišao je predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić.
Sa hercegnovske strane, požar koji je sinoć buknuo u blizini Rosa, odnosno između Potkopa i uvale Ploča, na izlazu iz zaliva, još tinja. Vjetar stalno prijeti da ga raspiri. Gase dvije ekipe Službe spasavanja Herceg Novi, treća je pripravna. Posljedice vatrene stihije na novskom dijelu Luštice, na potezu od obale do Donjih Klinaca, sprženo bilje i borovi, vidne su na ogromnoj površini, sada ogoljeloj i ranjenoj. Srećom na ovom dijelu poluostrva nije bilo kuća i imanja.

Picerija i restoran

9 Komentari

  1. Koliko je bilo dežurnih vatrogasnih vozila na Luštici? Nijedno. Koliko je dežurnih kola na Borićima? Nijedno. Koliko je vatrogasnih kola na Žvinjama?

    7
    4

Ostavite komentar

*

code