Početna Društvo U Bijeloj 420 metara nove kanalizacije, pri kraju sanacija puta u Vali

U Bijeloj 420 metara nove kanalizacije, pri kraju sanacija puta u Vali

17

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović i sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardić obišle su juče Bijelu, u kojoj su sa predsjednikom te Mjesne zajednice Vojom Ilićem i mještanima obišli lokacije na kojima je izgrađena kanalizacija, kao i sanacija lokalnog puta u mjestu Vala, saopšteno je iz Press službe lokalne uprave.

Kako je kazala potpredsjednica Đurović, jedan od najboljih pokazatelja tijesne saradnje Opštine Herceg Novi i građana su realizovani projekti u Bijeloj, kao i oni čija je realizacija u toku. Lokalna samouprava preko mjesnih zajednica odgovorno pristupa infrastrukturnim problemima. Sve ono na šta su građani ukazali kao prioritete, Opština polako rješava, na obostrano zadovoljstvo.

Predstavnice lokalne samouprave su zajedno za članovima Savjeta MZ Bijela obišli lokacije na kojima su radovi izvedeni ili su u toku. Postavljeno je oko 260 metara kanalizacije u naselju Leventina, 160 metara se radi od magistrale prema fudbalskom stadionu, a u naselju Vala se sanira se oko 60 metara lokalnog puta, dok bi u narednoj fazi bilo urađeno još dvadesetak.

– Zadovoljni smo načinom izvedenih radova, zaista sve pohvale za Bijeljane, koji sa svojom Mjesnom zajednicom predstavljaju primjer svim ostalim, kako se intenzivno i sa velikim entuzijazmom mogu realizovati krupne stvari – kazala je Đurović.

Trase na kojima su izvedeni radovi obišao je sa predstavnicima Opštine i Mjesne zajednice i rukovodilac održavanja kanalizacione mreže u preduzeću „Vodovod i kanalizacija“, Goran Simović. Prema njegovim riječima, radovi na lokaciji u naselju Leventina su obuhvatili primarni i sekundarni dio kolektora, oba u dužini od po 130 metara. Mještani su učestvovali sa 50 odsto sredstava, Opština sa 30 odsto, a Vodovod je učestvovao u materijalu u visini od 20 odsto.

– Ovaj projekat mnogo znači za same stanovnike ovog dijela Bijele, u kojem se nalazi ukupno 15 objekata. Godinama smo imali problem sa izlivanjem fekalija u obližnji potok – kazao je Simović i dodao da veliku zahvalnost duguje direktorici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Oliveri Doklestić, na razumjevanju i brzom rješavanju problema.

Predsjednik Mjesne zajednice, Vojislav Ilić smatra da je MZ Bijela bila dugo zapostavljena, ali i da je sve što su uspjeli da urade u proteklom periodu probudilo želju za aktivnijim učešćem i doprinosom mještana.

– Pokazali smo građanima da lokalna samouprava misli na njih – zaključio je Ilić u nadi da će i u drugim dijelovima te mjesne zajednice imati sličan odziv građana, te nastaviti da zajedno rade i rješavaju probleme u Bijeloj.

Predstavnici Opštine i Mjesne zajednice obišli su i trasu puta u bijelskoj Vali, gdje se izvode radovi.

– Zaista je posebno zadovoljstvo vidjeti da se, poslije duže vremena, uspješno završava proširenje prve dionice lokalnog puta do crkve i mjesnog groblja. Ovo je jako frekventan put koji je na pojedinim mjestima uzak i gotovo neprohodan – građani koji žive na rivijeri, a gravitiraju ka mjesnoj crkvi, groblju ili kapeli u ovom mjestu, znaju koliko je ovaj put bio problematičan, pogotovo tokom saučešća i sahrana. Veliki respekt svim mještanima koji su se angažovali, a Opština će pomoći i u narednim fazama radova na proširenju i sanaciji ovog jako značajnog lokalnog puta, ne samo za Bijelu, već i susjedna mjesta – kazala je sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić.

17 Komentari

 1. Ja u zivotu nikada gori narod I komentare vidio. Kako bi bokelji sve dzabe bice sve izgradjeno onda kada platis porez pa nema opstina na racunu milijardu eura. Samo da je dzabe ajde ostavi oliveru na miru sve znate kunete se u obraz postenje a nebi mrdnuli koliko ste ljeni I samo nesto se zalite koliko god da naprave bolje je nego nista a ti topla ja vjerujem da ce ti opstina izgraditi kucu I sve dzabe koliko si jadan I bijedan od svojih zalosnih komentara. Imas li ista drugo da radis ili samo da lazes.

  2
  8
 2. OD KOJIH PARA CETE SVE DA RADITE PRETEKNE LI ISTA IZ OPSTINSKOG BUDJETA ILI CETE DA SE ZADUZUJETE I NEKRETNINE DAJETE ZA HIPOTEKU KAD NE BUDETE IMALI STO MI CEMO BITI HIPOTEKA OD NAJLEPSEG GRADA NA CG PRIMORJU NAPRAVILI STE SVRATISTE.

  3
  1
 3. Kad ce se prosiriti put za valu da se moze poc do kapele i nazad ? To bi bilo pametnije no ono prdoklačenje sto tamburaju u parku aniko od toga nema koristi samo trosak ,pozdrav

  2
  6
 4. hahahahahha,evo je opet jaše,malo se primirila.Ja vam ne vjerujem ni da ste bili ni da ste izgradili bilo šta ,jer sve lažete,obećavate sve i svašta !

  5
  10
 5. Dotičnom “Topla 1”

  Olivera Doklestić jeste projektant i planer, sa licencama iNŽINJERSKE KOMORE CRNE GORE. Nikada nisam niti ću projektovati išta privatno u Herceg Novom, od vodovoda i kanalizacije, dok god sam direktor u “Vodovod i kanalizacija” d.o.o.
  Ne mogu da izbrišem ono što sam decenijama !!!
  JASNO ! Ako imaš petlju saopšti svije ime javno sokole, kao što se i ja, ovdje, javno potpisujem i rizikujem kojekakve komentare ! Nemoj svoje pogane insinuacije da podmećeš tamo gdje za tim nema potrebe !,
  Svoje znanje ću sada, kao i mnogo puta ranije, UVIJEK DA STAVLJAM SVOM GRADU I GRAĐANIMA NA RASPOLAGANJE, koliko bude u mojoj moći, osim što sada imam mnogo manje slobodnog vremena nego ikada prije u svom životu.

  22
  17
  • Ajde sokolice daj gradjevinski dnevnik i knjigu infrastrukture Lazareta iz ljeta 2018, Projekat Tehno Max iz oktobra 2018 , ugovor sa Agencijom za razvoj grada koji je vec na portali. Ovo je mali grad sve se sazna -kako ste rekli ” SVOME GRADU I GRADJANIMA NA RASPOLAGANJU” , u tom slobodnom vremenu od Eko Boka projekta.

   19
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code