U BIJELOJ KOD ZELENE PIJACE I DALJE TEKU FEKALNE VODE

U BIJELOJ KOD ZELENE PIJACE I DALJE TEKU FEKALNE VODE

0
Podijeli

bijela 2Bijeljanin Ljubo Šarović obratio se danas drugi put redakciji Radija Jadran e-mailom u kojem navodi da bezbroj dopisa i usmenih razgovora sa načelnikom Komunalne policije u Herceg Novom, Zoranom Bijelićem, nisu urodili plodom te da su obećanja samo obećanja – ludom radovanja, a sve zbog ponovnih problema oko izlijevanja fekalija u naselju Bijela.
Prema njegovim riječima, fekalije se izlijevaju u neposrednoj blizini zelene pijace i “žute kuće”, odnosno “TM” apartmana, čiji je vlasnik glavni administrator Opštine Herceg Novi. Šarović navodi da je došlo do obimnog izlijevanja fekalija u potok “Pijavica”, što izaziva nesnosan smrad i prijeti ozbiljnom zarazom, tim više što se zbog visokih temperatura opasnost od zaraze dramatično povećava.
Šarović tvrdi da je sam kupovao živi kreč, dovozio ga i bacao u fekalije da koliko toliko spriječi zarazu. On kaže da se obraćao i Sanitarnoj inspekciji i Veterinarskoj službi da barem prskanjem hemijskim rastvorima privremeno spriječe epidemiju. Iz Epidemiološke službe su mu kazali da “nemaju potencijala da mu pomognu”.
Šarović je našem radiju dostavio i dva zahtjeva za sanaciju kanalizacione mreže, koje je podnio Komunalnoj policiji 20.03. I 08.05. 2012. godine. Odogovor komunalnog policajca Stojković Zorana dobio je samo jednom, 18.04.2012. godine, u kojem se navodi da je problem saniran.
“Dakle, još ste mi ostali jedino Vi kao luka spasa i mnogo očekujem od oglašavanja na vašem mediju “, kaže na kraju dopisa Šarović.
Radio Jadran, na žasot, danas nije uspio da stupi u kontakt sa načelnikom Komunalne policije u Herceg Novom, Zoranom Bijelićem, jer nije odgovarao na naše brojne pozive. Početkom avgusta, Bijelić je našem radiju kazao da bi sanacija i krpljenje kanalizacionih cijevi trebalo da bude završena 9. avgusta. Ako je po riječima našeg slušaoca Ljuba Šarovića – od toga izgleda nije bilo ništa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code