U BIJELOJ MEĐUNARODNI BOKSERSKI TURNIR “ZLATNA MIMOZA”

U BIJELOJ MEĐUNARODNI BOKSERSKI TURNIR “ZLATNA MIMOZA”

204
0
Podijeli

Dvodnevni bokserski turnir “Zlatna mimoza” organizovan je ovog vikenda u prostorijama OŠ “Orjenski bataljon” u Bijeloj.

Tradicionalni međunarodni turnir okupio je 60 takmičara, iz 8 država i najkvalitetniji je do sada, kaže za Radio Jadran predsjednik BK Herceg Novi, Fehmi Hiseni.
Da je ovaj turnir izuzetno važan u bokserskom kalendaru, potvrđuje i to što su se prvi put ove godine pojavili i bokseri iz Italije. Ta, nama susjedna, zemlja ima veoma “jake” boksere koji su učestvovali na svjetskim i evropskim takmičenjima. Pored njih, kako dodaje Hiseni, Albanija šalje svoj najjači sastav boksera, a ne treba zanemariti ni ostale učesnike iz Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske Slovenije. Prvi put učestvovaće i BK “Priština”.
Herceg Novi predstavljaju takođe naši najreprezentativniji bokseri. Među njima u ringu će zaigrati: Dilan Prašović (teška kategorija), Dragan Vujičić (srednja), Emir Šabotić (do 69 kg), Faruk Šabotić (do 81 kg) i debitant Milan Lučić u poluteškoj kategoriji.
Hiseni ističe da su epitet najboljih boksera u finalima ovog turnira zaista uzeli oni koji su ga najviše i zaslužili, a to su već afirmisana imena u svijetu boksa, kao što su Milan Gajević, Dejan Zlatičanin i Nikola Sjekloća.
“Iako će ove godine učestvovati kvalitetni borci, podsjećam da Novljani mogu biti ravnopravni rivali gostima, i iskreno se nadam da će neko od mojih boksera uspjeti da osvoji trofej. Prvenstveno mislim na Dilana Prašovića i Dragana Vujičića, ali tu se nameće i Emir Šabotić”.
Turnir će otvoriti predsjednik opštine Dejan Mandić u 17 h nakon čega će uslijediti polufinalne borbe. Finale će biti odigrano u 16 h dan kasnije. Titulu najboljeg na prošlogodišnjem takmičenju odnio je crnogorski reprezentativac Nikola Milačić, koji je u finalnom meču u kategoriji do 91 kg savladao na poene Bosanca Džemala Bošnjaka. Najbolji tehničar turnira bio je teškaš Herceg Novog Armin Prašović, koji je priznanje zaslužio pobjedom u finalu protiv Hrvata Toma Kadrića.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code