U Bijeloj “Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda”

U Bijeloj “Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda”

2
Podijeli

U parku ispred Doma kulture u Bijeloj otvoren je jutros “Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda”. Pored širokog izbora zdravih namirnica i domaćih proizvoda, program su upotpunili predškolci i osnovci prigodnim recitacijama, pjesmom i igrom.

Manifestaciju je zvanično otvorila sekretarka za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi Suzana Memarović, saopštavaju iz službe za informisanje Opštine.

Picerija i restoran

Ona je, ističući puno ime Sekretarijata na čijem je čelu, ukazala na potencijale novske privrede.

– Sajmovi poput ovog jesu važni za sve sektore koje sam pomenula. Za turizam – jer promoviše proizvode koji su autentični, omiljeni među gostima i nezaobilazan dio našeg turističkog proizvoda. Za ekonomski razvoj i preduzetništvo – jer su proizvodnja u seoskim domaćinstvima, organski uzgoj i domaća radinost važan potencijal za razvoj našeg grada, prije svega zaleđa. Nije slučajno da sam danas sa vama i da lokalna uprava podržava jednu ovakvu manifestaciju. Drago mi je da smo u Bijeloj i želim da pohvalim organizatore što su nakon Sajma u parku Boka, ovaj Sajam organizovali i na hercegnovskoj rivijeri, poručila je Memarović.

Opština Herceg Novi će u narednom periodu nastaviti da podržava poljoprivredne proizvođače, ali i nastojati da kroz različite mehanizme stimuliše razvoj ove privredne grane. U svemu tome će biti važni podrška, savjeti i primjeri dobre prakse.

– Na današnjem sajmu spojio nas je ukus tradicije, a nadam se da će nas u narednom periodu spajati sve više konkretnih projekata i inicijativa, kroz koje ćemo zajedničkim snagama doprinijeti lokalnom razvoju i promociji autohtonih proizvoda, poručila je Memarović, a zatim otvorila manifestaciju.
Organizatori “Sajma zdrave hrane i domaćih proizvoda” su domaćinstvo Radman, Julka Krivokapić i Željko Radman, a pokrovitelj Opština Herceg Novi.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code