Početna Ekonomija U BIJELOJ TEŠKO DO REMONTA I NAPLATE, ALI OPSTAJU…

U BIJELOJ TEŠKO DO REMONTA I NAPLATE, ALI OPSTAJU…

0

brodogradiliste_bijela2U Jadranskom brodogradilištu Bijela, s obzirom na pomorsku krizu, koja ne jenjava, imaju solidno uposlenje. Održavaju tekuću likvidnost i iščekuju da krene novi program sa kompanijom Adriatic Marinas – remont jahti i mega jahti. Obaveza Pitera Manka je da u zajedničku firmu uloži  7,5 miliona eura, a on očekuje da dio sredstava dobije kao kredit Evropske banake. Obaveza Brodogradilišta, da ukloni grit sa obale i spakuje ga u 30.000 džambo vreća je završena.

 

Na dokovima u Bijeloj je 6 brodova i ovdje se ne mogu zbog toga požaliti, pogotovo ako se zna da su vozarine sve niže, da brodari nemaju posla, a konkurencija u Mediteranu spušta cijene remonta. stanko_zlokocic– Dodatna teškoća je nesolventnost brodarskih kompanija koje u uslovima krize često doživljavaju bankrot. Tako je bankrotila i italijanska kompanija „Long brin“, čiji brod „Sabrina“ je u Brodogradilištu već godinu. Danas ga je napustila i posada, ali Brodogradilište će dobiti sudski spor i naplatiti potraživanje od prodaje broda – uvjeren je Zloković.

Ipak, čuvanje broda i procerdura naplate je komplikovana i dugo traje. Tako je u Bijeloj već nekoliko godina napušteni brod „Evropa 92“, jednog malteškog brodovlasnika. Trebalo bi uskoro da dođe i do njegove prodaje i da Brodogradilište napalati dug za obavljeni remont i ležarinu.

Finansijski direktor Vlado Žmukić na pitanje o likvidnosti Brodogrdailišta kaže za Radio Jadran da nisu u blokadi, poput mnogih firmi, niti su u tako teškoj situaciji kao Brodogradilišta u okruženju.

vlado_zmukic_brodogr– Održavamo tekuću likvidnost zahvaljujući dugogodišnjim partnerskim odnosima sa kooperantima i dobavljačima sa kojima dijelimo istu sudbinu oko naplate proizvodnje – kaže Žmukić.

U menadžmentu očekuju, s obzirom da je uklonjen grit sa obale, da uskoro osnuju zajedničko preduzeće sa tivatskom kompanijom „Adriatic marinas“. Prema riječima Zlokovića, obaveza Brodogradilišta je ulaganje od 15 odsto, a kompanija Pitera Manka treba da uloži 7,5 miliona eura. Mank je kokurisao za dio tih sredstava i kod Evropske banke za obnovu i razvoj.

brod_sabrinaPrivremeno skladištenje grita u krugu Brodogradilišta neće dugo trajati, vjeruju u Bijeloj. Jer, za projekat trajnog uklanjanja grita, njegovog izvoza, Agencija za zaštitu životne sredine i Ministarstvo održivog razvoja i turizma kandidovalo je Jadransko brodogradilište za kredit Svjetske banke. On bi, kako ovdje očekuju, trebalo da bude operativan početkom iduće godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code