U BOKI I BUDVI BOGATSTVO KULTURNIH I ZABAVNIH PROGRAMA

U BOKI I BUDVI BOGATSTVO KULTURNIH I ZABAVNIH PROGRAMA

146
0
Podijeli

Koncert “Odmor za dušu” Amire Medunjanin biće održan večeras na Ljetnjoj pozornici Tivta u 21.30 h.

Amira Medunjanin rođena je u Sarajevu, a sevdalinku je učila od svoje majke i ubrzo je shvatila da će to biti njen životni put. Medunjanin je izgradila vlastiti stil izvođenja dovodeći izvedbe do savršenstva, zbog čega je mnogi smatraju kraljicom sevdalinki. Dobitnica je prstižne nagrade “La plue belle voix feminine 2012″ (Najbolji ženski vokal 2012. godine) Fondacije Orange (Francuska, Marseille, Babel Med Music.). „Odmor za dušu” organizuje Centar za kulturu Tivat.
Samostalna izložba radova akademske umjetnice Marice Kuznjecov Boljević iz Budve biće otvorena večeras u 21 h u Gradskoj galeriji Kotor.
Marica Kuznjecov Boljević rođena je na Cetinju 1972.godine, a diplomirala je FLU na Cetinju odsjek grafički dizajn 1955.godine. Boljevićka je učestvovala u kreiranju plakata “Free Press” (u produkciji B-92), koji je dobio srebrnu medalju na EPICA festivalu u Njujorku 1997. godine. Izlagala je samostalno i kolektivno u zemlji i inostranstvu.
U okviru Don Brankovih dana muzike večeras će se održati koncert “Ansambl 4.1” u crkvi Svetog Duha, u 21 h. Na koncertu će biti premijerno izvedena “Dinarska svita”, kompozicija mladog domaćeg autora Marka Kovača. U 22.30 h nastupiće proslavljeni ruski pijanista Boris Berezovski, a na programu pod nazivom “Ruska oluja” naći će djela Johana Sebastijana Baha, Frederika Šopena, Franca Lista I Petra Iliča Čajkovskog.
U crkvi Santa Marija u Budvi večeras će u 22 h u okviru nastavka ovogodišnjeg muzičkog programa u okviru Grad teatra biti priređen koncert triju vrhunskih umjetnika iz Rusije-pijanstkinje Poline Osetinskaje, violiste Mihaila Bereznickog I violončeliste Denisa Šapalova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code