U BOKI I BUDVI POČELO KOMPOSTIRANJE ZELENOG OTPADA

U BOKI I BUDVI POČELO KOMPOSTIRANJE ZELENOG OTPADA

109
0
Podijeli

Dugogodišnji problem sa odlaganjem zelenog otpada u 4 primorske opštine riješen je nabavkom mobilne drobilice za zeleni otpad.

Ona će opsluživati tri bokeljske opštine i Budvu, nakon čega će prerađeni otpad odvoziti u Kotor, u Centar za kompostiranje.
Proporcionalno količini zelenog otpada, opštinama će se vraćati kompost koji će se upotrebiti za prehranu i njegu cvijeća i ukrasnog bilja na zelenim površinama. Ovim se realizuje IPA projekat “Uvođenje kompostiranja i selektivnog sakupljanja otpada u opštinama Kotor, Budva, Tivat i Herceg-Novi”.
Herceg-Novi će dobiti i sredstva za izgradnju tri zelena ostrva, kontejnere za zeleni otpad i osamdeset kontejnera za selektivno odlaganje drugih vrsta otpada.
Ovaj IPA projekat je dobijen u okviru međuopštinskog razvojnog programa i predstavlja napredan način razmišljanja bokeljskih opština u obradi zelenog i organskog otpada i dobijanja komposta. Projekat je plod saradnje uspostavljene u novembru prošle godine, kada se opština Herceg Novi na inicijativu predstavnika Komunalnog preduzeća Kotor, odlučila za ovaj korak, kaže potpredsjednik Opštine, Jovan Subotić.
On se nada saradnji u sličnim projektima koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova.
Partner u projektu, vrijednom 450 hiljada eura, je “Komunalno Stambeno”. Finansiraju ga delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori, opštine partneri i Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code