Početna Društvo U BOKI I BUDVI ZBOG NEHIGIJENE KAŽNJENO 26 PEKARA

U BOKI I BUDVI ZBOG NEHIGIJENE KAŽNJENO 26 PEKARA

0

Uprava za inspekcijske je tokom prošle godine u 133 objekta koje je kontrolisala prošle godine u primorskim gradovima, Podgorici i Danilovgradu, utvrdila čak 152 nepravilnosti, a nijedna pekara nije radila u skladu sa propisima, prenosi Dan.

Najčešće nepravilnosti sa kojima su se inspektori suočili bilisu loši zdravstveno-higijenski uslovi, neispravni brisevi, prodaja nebezbjednih proizvoda, dok su bube i prljave gajbe za transport dio „inventara” u pojedinim pekarama. U preko 60 objekata zaposleni nijesu imali sanitarne knjižice, nijesu obavili sanitarne i zdravstvene preglede.
Zdravstveno-sanitarna inspekcija kaznila je prošle godine sa 200 eura pekaru „Kazablanka” u Herceg Novom zbog prisustva buba na opremi i inventaru.
Zbog loše higijene sa po 500 eura kažnjeni su, pored ostalih, pekare „Sandela” Kotor, „Radović” Budva, „Montenegro” Budva, a sa 200 eura kažnjene su pekare „Škaljari” Kotor, „Montenegro 2″ Budva.
Pekara „Baba Guidita” koja se nalazi u Kotoru kažnjena je sa 500 eura zbog usluživanja hrane sa organoleptičkim promjenama.
Inspektori su u pogonu za proizvodnju hljeba i kolača „Tajna” u Herceg Novom privremeno zabranili promet hrane koja nije bila deklarisana u skladu sa važećim propisima, zbog čega im je izrečena i novčana kazna od 200 eura. Zbog rada bez rješenja Ministarstva zdravlja pekarama „Tajna” u Igalu i „Stari grad” iz Herceg Novog izrečene su kazne od 500 eura, a pekarama „Lider” i „Barbić”, koje se nalaze u Tivtu, napisana je kazna u ovom iznosu zbog otpočinjanja obavljanja djelatnosti prije dobijanja rješenja nadležnog organa.
Sa po 500 eura kažnjeni su i doo „Žitozrn”, „Albina” i „Met Montenegro” iz Tivta, jer nijesu primjenjivali procedure koja se zasniva na HACCP principima. Buregdžinica „Centar” iz Tivta kažnjena je sa 300 eura zbog puštanja u promet nebezbjednog proizvoda.
Zbog puštanja u promet nebezbjedne hrane sa 500 eura kažnjen je objekat za proizvodnju peciva, hljeba i kolača „Vanile Coco” iz Igala.
Pekare „Riječki mlin” i „Montenegro” u Budvi kažnjene su sa no 200 eura jer je namirnicama istekao rok. Zbog toga je kažnjena i pekara „Montenego” u Veljim vinogradima, „Dan i noć” u Budvi i „Oreh” takođe u ovom gradu.
Pekara „Tajna” u Igalu je kažnjena i zbog neispravnih uzoraka hrane, a takav je slučaj i sa objektima „Zelenika”, „Savina”, „Meljine”. Zbog neispravne hrane kompanija doo „Adriatik Jadran” iz Ulcinja kažnjena je sa 500 eura, koliko su kažnjeni i pekara „Mogren” u Budvi, „Mogren 2″ na Jazu i „Panino” u Veljim vinogradima, „Radović”u Budvi.
Zbog nemanja obavještenja o proizvodima pekara kazne su dobole i „Riječki mlin”, „Montenegro”, Dan i noć”, „Budva”, svi iz Budve.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code