Početna Društvo U BOKI ZA BRUCOŠE 925 MJESTA

U BOKI ZA BRUCOŠE 925 MJESTA

0

studentiNa bokeškim fakultetima ove godine biće mjesta za 925 brucoša na osnovnim studijama.

Najstarija visokoškolska ustanova – Fakultet za pomorstvo Kotor na četiri studijska programa: Pomorske nauke, Menadžment u pomorstvu, Nautika i Brodomašinstvo upisaće 530  budućih brucoša – od kojih 360 za studijske programe u Kotoru, 80 za Cetinje i prvi put ove godine 90 za Bar.

“Sudeći po već do sada iskazanom interesu za upis, mjesta raspisana konkursom biće brzo popunjena, naročito na studijskom programu Nautika – saopšteno je iz uprave fakultata. Na Fakultetu za primjenjenu fizioterapiju u Igalu mjesta ima za 45 novoupisanih studenata – 20 samoplatežnih, 20 budžetskih i pet mjesta je ostavljeno za studente strance. Za srednjoškolce koji nisu polagali eksternu maturu u srijedu će biti organizovan ispit iz fizike i biologije. Fakultet u Igalu do sada završilo je preko 700 studenata, diplomu bečelora stekla su 362, a dipolomu specijaliste primijenjene fizioterapije 159 studenta. Oni sada rade u svim zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori u kojima je organizovana služba fizikalne medicine, u zemljama regiona i širom svijeta – u Norveškoj, Švajcarskoj, Švedskoj, Italiji, Njemačkoj, Kanadi.

Fakultet za menadžment u Igalu ove godine upisuje četvrtu generaciju. Na četiri studijska smjera mjesta ima za 200 budućih studenata. Oni će ove godine upisati i prvu grupu od 50 postdiplomaca.

Fakultet za Mediteranske poslovne studije u Tivtu koji je otvoren prije tri godine,  na prvu godinu upisuje 150 studenata na opšte studije.  Studenti se tek na trećoj godini opredjeljuju za jedan od tri smjera na ovom fakultetu:  Menadžment i bezbjednost marina i jahti, Menadžment u carinskom, špediterskom i agencijskom poslovanju i Menadžment u nautičkom turizmu, sportu i rekreaciji.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code