Početna Izdvojeno U Boku uplovio prvi manji kruzer “Le Champlan”

U Boku uplovio prvi manji kruzer “Le Champlan”

9

Ulazak u Boku kotorsku manjeg broda “Le Champlain” jutros oko 8.30 privikao je pažnju žitelja. To je mali kruzer francuske kompanije “Ponat”  koiji ima flotu od 11 brodova visoke klase.

U Boku je ulopovio iz Dubrovnika, uz sve dozvole. Kako saznajemo na brodu posadu čini skoro 100 članova, a putnika je svega 20-tak, iako je kapacitet 184. Oni neće silaziti s broda, jer zadržaće se u Boki samo do podne. “Le Champlan” onda opet ide na kružno putovanje hrvatskim ostrvima i lukama.

Do sada je u Luku Kotor trebalo da uplovi skoro 200 kruzera, kako je to lani najavljeno, ali zbog pandemije korona virusa  zatvorena je kao i mnoge u svijetu.

Inače, od danas je Grčka opet otvarila šest putničkih luka za normalno saobraćanje  na kružnim putovanjima. Riječ je o liukama: Pirej, Volos, Rodos, Iraklion, Katakolon i Krf. Možda je to dobar znak  da će primjerom Grčke uskoro poći i Hrvatska, a onda i Crna Gora.

9 Komentari

 1. Jeste prethodnih sezona smo svi puni para bili. Dodje zima a šampanjac se troši sve diskoteke i restorani puni. Odem do pg i gledam city kvart dje da uzmem apartman i svratim na cetinje da se de uzme džip svake godine novi.

  8
  1
 2. POLITIKA субота, 01.08.2020.
  Пораст случајева коронавируса у Европи, Италија страхује од новог удара

  • Drzavi placa sve takse i naknade za uplovljenje isto kao da se vezivao u Kotor… Ne budimo maliciozni i odmah plakat o koristi i zagadjenju…

   3
   3
 3. Dobro nam dosao. Sljedeci ce se valjda vezivati. Cisto da podsjetim da nisu samo izdavaoci bez posla i prihoda vec i vodici, vozaci, prevoznici, brodari, agencije, suvenirnice, muzeji itd.itd. i oni su sastavni dio turizma

  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code