Početna Društvo U Bolnici Meljine obustavljeni protesti do sljedećeg petka

U Bolnici Meljine obustavljeni protesti do sljedećeg petka

6

Sindikat Opšte bolnice Meljine na sastanku sa predstavnicima svih procesa rada odlučio je da do petka 31.maja prestane sa svakodnevnim jednočasovnim mirnim protestima u krugu ustanove.

– Želimo da damo prostor nadležnima, odnosno Ministarstvu zdravlja i predsjedniku Vlade Crne Gore, Dušku Markoviću, da u međuvremenu sagledaju naše zahtjeve, da reaguju i predlože rješenje za status Bolnice – kazala nam je predsjednica Sindkata Slavica Drobnjak.

Podsjetimo da su radnici Opšte bolnice Meljine juče počeli s mirnim protestima, a danas od 11h do 12h nastavili okupljanje, tražeći uporno da ona uđe u sistem javnog zdravstva Crne Gore, da im ne kasne plate, te da o tome, ako je moguće razgovaraju i sa premijerom.

U Bolnici se danas „lakše diše“, jer su stigli medikamenti i dvije zaostale plate, nakon što je povučena blokada računa na 6 miliona eura, kao posljedica hipoteka na imovinu koje je Atlas grupa koristila da bi digla kredite.

Taj investitor u stečaju posljednjih pet godina „digao je ruke“ od Bolnice Meljine, uprkos kupoprodajnom ugovoru kojim se obavezao da će 20 godina brinuti o njoj, te da će uložiti 112 miliona eura u opremu, izgradnju i rekostrukciju.

6 Komentari

 1. Sve se polako raspada… i sistem i drustvo i privreda.
  Ali godinama vec Herceg Novi prednjaci u brzini ovog trenda i kraj se ne nazire.
  Moja preporuka mladim ljudima je da traze svoju svetliju buducnost negdje na zapadu i da se bore, jer ce borci tamo uspjeti dok to ovdje ne igra nikakvu ulogu.
  Potpuna politizacija je dovela do ovoga.

  21
  4
  • I da slučajno ne šalju pare svojima kući. Jer su njihovi kući glasali ove zbog kojih su morali da odu na zapad u svetliju budućnost.

   9
   2
 2. A dje je opstini plata za radnike komunalnog stambenog?Evo kasni vec 24 dana,vazno je da vi neradnicima i administraciji uvjek date na vrijeme…koliko vas ima,izjeli se dabogda ☝️

  27
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code